Nogomet

Basta: "Srbija ne gleda Hrvatsku, nego svoju igru. Taj derbi treba igrati srcem i hladne glave"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 07.02.2013.
Basta: "Srbija ne gleda Hrvatsku, nego svoju igru. Taj derbi treba igrati srcem i hladne glave"
Foto: EPA

Uoči kvalifikacijskog ogleda protiv Hrvatske srpska nogometna reprezentacija je upisala pobjedu u prijateljskoj utakmici na Cipru. Strijelac jednog pogotka bio je Dušan Basta, koji je istaknuo važnost stvaranja dobre atmosfere pred dolazak na Maksimir...

Hrvatska je u posljednjoj provjeri prije ogleda protiv Srbije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu pobijedila Južnu Koreju u Londonu, dok je istog dana reprezentacija pod vodstvom Siniše Mihajlovića također slavila.

Rezultatom 3:1 bili su bolji od domaćina na Cipru, a strijelac jednog pogotka Dušan Basta osvrnuo se na susret sljedećom izjavom: "Žao mi je što je bilo malo publike, ali svaka pobjeda je važna. Treba stalno pobjeđivati, i protiv jačih i protiv slabijih protivnika."

"Tražili smo svoju igru, mislim da ide ka boljem, a naročito je važno što smo ovu pobjedu ostvarili pred ogled s Hrvatskom", nastavio je za b92 član Udinesea, najavljujući tako susret koji slijedi za mjesec i pol dana.

O hrvatskoj reprezentaciji i spomenutom susretu rekao je, pak, sljedeće: "Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, ali to je derbi grupe, a derbi se igra srcem. Bit će neizvjesna utakmica. Treba igrati hladne glave, bit će to ogled s dosta emocija, ali treba sve proći u sportskoj atmosferi. Ne gledamo njih, već kako da popravimo svoju igru."

Debi u srpskoj reprezentaciji imao je napadač Nikola Đurđić, a od sebe je očekivao bolje izdanje. "Iskreno, nadao sam se malo boljem debiju, ali nadam se da ću i ubuduće dobiti šansu i da ću doći sa malo više samopouzdanja. Ipak, lijepo je početi pobjedom i osjetiti kako je to biti reprezentativac", poručio je.

"Ekipa je sada već vezala nekoliko dobrih igara i važno je da se nastavi tako i da se pobjeđuje u kontinuitetu, pogotovo pred dvoboje s Hrvatskom i Škotskom", završio je Đurđić.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.02.2013. u 17:07
    basta, dušane!
    cameosis