Košarka

Perasovićeva Valencia prošla u polufinale, Pilepić nije uspio

Branimir Korać • subota, 09.02.2013.
Perasovićeva Valencia prošla u polufinale, Pilepić nije uspio
Foto: Kristijan Komarica

Kompletirana je polufinalna postava Kupa kralja. Dok je od četvrtka poznato da će u subotu igrati Barcelona protiv Caje Laboral, u petak su polufinalni dvoboj izborili Valencia i Herbalife Gran Canaria...

Velimir Perasović uspio je s Valencijom izboriti prolaz u polufinale Kupa kralja. U četvrtfinalu je protivnik bio Estudiantes, oslabljen neigranjem Carla Englisha bez kojeg se pokazao kao neravnopravan protivnik.

Valencia je rutinski slavila 77:59 uz potpunu dominaciju kroz 30 minuta. Estudiantes je izdržao prvih deset minuta, no onda je Valencia proigrala i počela igrati na razini više te već do poluvremena otišla na 12 poena razlike.

U nastavku utakmice niti jednom nije pobjeda Valencije dolazila u pitanje, prednost je iznosila i više od 20 poena razlike i bilo je samo pitanje koliko uvjerljivo će Perasovićeva momčad slaviti.

U sastavu Valencije istaknuli su se Vitor Faverani s 23 poena i 11 skokova, Rafa Martinez sa 17 poena te Stefan Marković s pet poena, ali 11 skokova i pet asistencija. Kod Estudiantesa Jayson Granger je ubacio 16 poena.

"Faverani je bio ključan, no moram izdvojiti i Liščuka, obrambeno sjajnog Markovića. Bilo je utakmica u kojima smo igrali dosta bolje, ali nismo pobijedili. Ovaj put je bilo dovoljno, 20 skokova više, manje izgubljenih lopti, to je presudilo. Nemam neku želju za polufinale, svejedno mi je jer vremena za pripremu gotovo i nema", rekao je nakon susreta Velimir Perasović.

Protivnik Valencije u polufinalu bit će momčad Herbalife Gran Canarije koja je bila bolja od Bilbaa sa 74:62. Igrač odluke bio je Xavi Rey na kojeg se nije posebno obraćala pozornost uoči četvrtfinala i gostima nije pomoglo što su zaustavili opasne Ryana Toolsona i Brada Newleya.

Bilbao se dosta mučio tijekom cijelog susreta, ali je nekako bio u igri sve do posljednje četvrtine kada se Gran Canaria potpuno odvojila i više nije dopustila Bilbau da se vrati u utakmicu.

Xavi Rey je susret završio s 22 poena i osam skokova i bio najbolje ime susreta, a pomoć su mu pružili Jon Scheyer s 12 poena te Spencer Nelson s 12 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Bilbaa Alex Mumbru je ubacio 15 poena, Konstantinos Vasileiadis 13, a Lamont Hamilton 12 poena uz šest skokova. Fran Pilepić je dobio četiri minute i ubacio tri poena (0/2 za dva, 1/1 za tri).

Kup kralja, četvrtfinale:
Valencia Basket - Asefa Estudiantes 77:59
Herbalife Gran Canaria - Uxue Bilbao Basket 74:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 19:55
    E vidiš Miloše meni se sviđa kako radi Đikić . I veliki sam poklonik Tanjevića. Eto. A vaši - naši pričica me ne zanima. Žao mi je što su u Hrvatskoj ljudi digli ruke od košarke i ona nije ni približno popularna kao prije. Za razliku od stanja u Srbiji. Makar ovo ovdje ide pomalo na bolje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 19:27
    Pa cekaj hoces da kazes da nisam upravu? Reci mi koji je vas trener kalibra jednog Ivkovica, Maljkovica, Obradovica, Pesica, Vujosevica, Ivanovica? Ovi vasi najbolji su u rangu naseg Vukoicica, Jovanovica, Sase Obradovic, Kesara.. Samo sto su vasi matori a ovi dole nasi pomenuti mladi i imaju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 19:04
    Ovaj Miloš je kao neki Spam.... A sigurno je uživo simpatičan i drag. Peras na Tabaka u finalu!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 15:26
    Sretan rođendan Perasoviću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 14:05
    Definitivno vas najbolji trener. Ustvari jedini dobar :) U rangu je sa nasim prosecim trenerima :)
    Obrisan korisnik