Zimski sportovi

Raymond: "Moramo biti spremni na neočekivano, a ne plakati i čuditi se zašto nam ne ide"

Borna Rupnik • subota, 09.02.2013.
Raymond: "Moramo biti spremni na neočekivano, a ne plakati i čuditi se zašto nam ne ide"
Foto: Davor Sajko

Medveščak posljednjih pet utakmica međurunde čeka na trećem mjestu, a trener Marty Raymond planira dobar nastup u doigravanju te nudi recept za pohod na naslov prvaka...

"Stanka je bila potrebna svima, ne samo igračima", izjavio je Marty Raymond, trener hokejaša Medveščaka, u iščekivanju novog dvoboja protiv vodeće momčadi EBEL-a, Vienna Capitalsa. Novi je susret, nakon Winter Classica na Šalati, zakazan za srijedu u Beču.

Do kraja međurunde ostalo je još pet kola, a strateg zagrebačkih Medvjeda kaže: "Očekujem da igramo sve bolje i bolje, da pokažemo karakter i da smo spremni za velike stvari. Imamo igrače za to".

"Ključ za osvajanje naslova bit će tri stvari: odlični vratari, odnosno njihova forma, zatim što manje ozljeda i što dulja klupa te malo sreće za dobar početak. To treba svakom klubu na svijetu, pokušati osigurati prve dvije pobjede i zadržati zamah".

"Neću biti razočaran završimo li četvrti ili peti, najvažnije mi je da u sljedećih pet utakmica nekoliko puta pobijedimo i uđemo u ritam za doigravanje", rekao je za službene klupske stranice.

Uskoro bi se mogao vratiti i ozlijeđeni branič Geoff Waugh, a Raymond ukazuje i na još jednu stvar koju treba popraviti: "Mučimo se s igračem više, moramo biti precizniji i imati plan što napraviti. Nemamo sve napadačke osobine koje smo imali prošle godine, morat ćemo imati specifična rješenja. Na tome radimo na treninzima u ovoj stanci".

Prošlosezonsko ispadanje od KAC-a u polufinalu bila je jedna od lekcija za Medveščak.

"Naučili smo da nikada ne smijemo imati dvojicu suspendiranih igrača jer nećemo pobijediti. Važna je disciplina, moramo je podići na višu razinu. Moramo biti spremni na neočekivane situacije, a ne plakati i čuditi se zašto nam ne ide onako kako smo planirali te izgubiti. Moramo kontrolirati emocije, a prije početka doigravanja razgovarat ću sa svakim igračem pojedinačno. Imat ćemo i zajednički razgovor o tome što je potrebno za uspješno doigravanje", zaključio je Marty Raymond.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 13:49
    medvescak nije samo najpozitivnija prica u hrvatskoj nego je postao i "brand". bas me zanima tko bi 2008. nosio ili skupo ili skuplje nego inace placao stvari koje na sebi imaju natpis ili logo medvescaka? :-)no vratimo se izjavi mr-a. meni ova izjava "mirise" ili "zaudara" na to da u medvescak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 13:10
    Svatko može napisati što hoće i ostati živ, uvijek će se naći netko tko će tražiti negativnosti u Medveščaku i tamo gdje ničega nema, usprkos tome Medveščak je već četvrtu sezonu jedna od najpozitivnijih priča u Hrvatskoj.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 12:04
    Ja ne znam otkud ti to, ali sam ja cuo da je dobio potres mozga na utakmici
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 00:07
    Šta ja napravio Waugh, pa on je inače ok?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 13:07
    Waugh nije bio ozlijeđen,nego je napravio sranje u svlačionici pa mu raymond ne da da igra,ali jeba ga pas sad nam treba svaki igrač,pogotovo bek
    Obrisan korisnik