Zimski sportovi

Kristan: "Ostat ću ako Medveščak bude igrao u KHL-u"

Josip Piršljin • srijeda, 13.02.2013.
Kristan: "Ostat ću ako Medveščak bude igrao u KHL-u"
Foto: Davor Sajko

Medveščakov čuvar mreže Robert Kristan objavio je kako će ostati na golu zagrebačkog kluba, ali samo ako će sljedeće sezone nastupati u KHL-u. Ukoliko se to ne dogodi, rastanak je vrlo izgledan.

Hokejaši Medveščaka vraćaju se u akciju u EBEL-u nakon što je završila reprezentativna stanka. Očekuje ih težak dvoboj protiv vodeće momčadi lige Vienna Capitalsa. U Beču će igrati i Robert Kristan, vratar Medvjeda koji je prokomentirao mogućnost odlaska na kraju sezone.

"Ako Medveščak bude igrao u KHL-u, sigurno ću ostati. To je ipak druga najjača liga svijeta. Ne bude li KHL-a, onda ću razmisliti. Ipak sam već četvrtu sezonu u klubu. No ako i odem iz Medveščaka, neću potpisati ni za jedan austrijski klub. Želim igrati u boljoj ligi", kazao je Kristan za 24 sata.

Jedan od najboljih vratara u EBEL-u s reprezentacijom Slovenije nedavno je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine zbog čega je posebno sretan.

"Odlazak na OI nešto je najljepše što mi se dogodilo u hokeju. Igrat ću protiv Rusa Ovečkina i Malkina, a to ću pamtiti cijeli život", rekao je Slovenac.

Kristan je istaknuo kako je to veliki uspjeh s obzirom kako u Sloveniji trenutno samo Olimpija igra na profesionalnoj razini: "Slovenija ima jedan profesionalni hokejski klub, a među 12 je reprezentacija na Igrama. Nismo bili favoriti, a izbacili smo Bjeloruse i Dance. Odigrali smo dvije najbolje utakmice u životu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.02.2013. u 14:35
    ja mislim da je vrijeme za rastanak. prve dvije sezone je stvarno bio na visokom nivou, čak možda i khl nivou, ali, odonda je očit veliki pad. previše kikseva.
    Obrisan korisnik
  • Yurraz13.02.2013. u 17:57
    Kolko sam ga uspio upoznati kao igrača kroz ove 4 sezone, čini mi se da Lix najbolje brani kad ga se rauba svaku utakmicu, kad je na golu u kontinuitetu bez obzira na njegovo koljeno. Tog ove sezone nije bilo, pa nije ni pokazao svoje najbolje partije. Ali znamo ga od prošle tri sezone, moje je... [više na forumu]
    Yurraz
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 17:51
    lix je od samog pocetka u medvescaku i svaka mu cast. radi svoj posao profesionalno maksimalno ( koliko ja znam ) i tu se nema sto prigovoriti. no osjeti se da bas i nije u formi. mislim da, realno gledajuci, sa ovakvom formom nece moci naci mjesto u nekoj jacoj ligi. sa druge strane mislim da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.02.2013. u 16:46
    ma koji kristan svaka cast njemu i svemu sto je ucinio za medvjede ali ove godine je jako pao u formi ... ako udju u khl vjerojatno ce dovesti dekanicha i ouzas bi bio dobar drugi golman ...
    Obrisan korisnik
  • Yurraz13.02.2013. u 15:23
    Ja se samo nadam da bu se i sljedeće sezone igral profi hokej u ZG, a dal bu KHL ili EBEL to bumo vidli. A kaj se tiče Lixa, ja mislim da može ostat s nama u KHLu bar kao back up...
    Yurraz