Zimski sportovi

Medvjedi na povratku u Brlog dočekuju neugodne Graz 99erse: Pobjedom do iskupljenja za Linz

Ivan Dominik • nedjelja, 17.02.2013.
Medvjedi na povratku u Brlog dočekuju neugodne Graz 99erse: Pobjedom do iskupljenja za Linz
Foto: Davor Sajko

Nakon fantastične pobjede nad Capitalsima usred Beča i katastrofalnog poraza od Black Wingsa usred Linza, brojnih drugih turbulencija u klubu te dolaska pojačanja u redove Martyja Raymonda, Medvjedi se napokon vraćaju u svoj Brlog - Ledenu dvoranu Doma sportova. Dugo ih nije bilo i sada se od njih mnogo i očekuje; pobjeda je prioritet, a gotovo i nužnost s obzirom na lagani pad atmosfere zbog loš(ij)ih igara u međurundi, no do nje neće biti lako doći budući da u Zagreb stižu jaki i nezgodni Graz 99ersi...

Zagrebački Medveščak dočekuje Graz 99erse u osmom kolu međurunde EBEL-a koja se polako, ali sigurno, neki će reći i napokon, bliži kraju - te se sve ekipe već spremaju ili su spremne za playoff.

"Nije mi važno protiv koga ćemo igrati u doigravanju, ali volio bih da u njega uđemo s prve četiri pozicije kako bismo imali prednost domaćeg leda barem u četvrtfinalu. Stoga ćemo sutra biti pravi i spremni, moramo promijeniti kurs, a ključ pobjede bit će u startu utakmice i dolasku do prvog pogotka na dvoboju" - trener Medveščaka, Marty Raymond.

Medvjedima na njihovom povratku u Brlog, Ledenjaču zagrebačkog Doma sportova, dolazi jedna od za njih najgorih i najneugodnijih momčadi. Graz 99ersi ove su sezone već četiri puta pobjeđivali Medveščak, od toga dvaput u Zagrebu, dok jedina ovosezonska pobjeda Medvjeda seže još u početak studenog 2012. godine. Također, Medveščak gotovo dvije godine već nije pobijedio štajerski klub u Domu sportova, a Austrijanci "ganjaju" i peti uzastopni trijumf u Zagrebu od posljednje pobjede Plavih. Stoga će Grazeri i ovoga puta tražiti samo pobjedu - jer znaju da mogu - petu ove sezone protiv hrvatskog kluba, a uspiju li u tome definitivno će postati ponajveća "rak-rana" Medvjedima - ako već nisu - naravno, uz ljubljansku Olimpiju.

Međutim, Medvjedi imaju kapaciteta za pobjedu, imaju potencijal i snagu, napadački su odlični, pogotovo od dolazaka Jakuba Gašparoviča i Romana Tomasa, dvojice Slovaka koji će se u ovoj utakmici predstaviti zagrebačkoj publici, a koji su već dosad potvrdili kvalitetu i status pojačanja. Zagrepčani na tribinama Ledene, međutim, više neće gledati Francoisa Boucharda.

"Naravno da je prednost domaćeg leda uvijek važna, a u sedmoj utakmici doigravanja može biti i jest krucijalna. Za nas je dobro što znamo da se možemo natjecati i igrati protiv bilo koga. Međutim, ne znamo kako će biti protiv Zagrepčana, ali znamo da svakako moramo dati sve od sebe", rekao je branič Graza Kristof Reinthaler.

Dodatni motiv "starim" i "novim" Medvjedima, osim novog dokazivanja navijačima, a i svom u posljednje vrijeme često razočaranom treneru Martyju Raymondu, bit će i činjenica kako imaju prednost domaćeg terena i kako su favoriti u utakmici u kojoj im pobjeda donosi povratak među najbolje četiri momčadi EBEL-a, što u četvrtfinalu doigravanja nosi i prednost domaćeg leda. A to je prilika koja se ne smije propustiti, s obzirom da su Zagrepčani i 99ersi poravnani s osam bodova na petom odnosno četvrtom mjestu lige. Također, mjesto među najbolje četiri ekipe EBEL-a prije doigravanja cilj je zagrebačkog kluba od početka sezone.

No, ono što Medveščak drastično treba popraviti jest obrana, primio je 11 pogodaka u zadnje dvije utakmice, Geoff Waugh se nije vratio na očekivanoj razini, PK više nije besprijekoran, a ni napadači ne igraju onoliko agresivan forecheck kakav preferira Raymond i kakav su prikazivali veći dio sezone. U posljednje je vrijeme obrana u rasulu, međutim, sve se to da popraviti, pa zašto ne početi s Grazom...

Sve u svemu, Medvjedi ulaze ovom utakmicom u samu završnicu svoje "regularne" sezone, predstavljaju nova slovačka pojačanja publici i poslije mnoštva turbulencija u klubu obavljaju posljednje radove prije početka doigravanja. Mjesta više nema ni za najmanje pogreške, a kamo li za katastrofe poput one u Linzu za koju će se, vrlo vjerojatno, svojim drukerima igrači pokušati i željeti iskupiti već protiv Grazera.

EBEL, međurunda, 8. kolo:
KHL Medveščak Zagreb - Graz 99ers 17:30h

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

LIWEST BW Linz4:1Vienna Capitals
Villacher SV4:3 **KAC
Medveščak3:2Graz 99ers
1Vienna Capitals (+4)1027:21+618
2LIWEST BW Linz 1042:29+1317
3KAC 1027:26+113
4Medveščak (+3)1030:31-113
5Graz 99ers (+2)1020:27-79
6Villacher SV (+1)1021:33-128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

LIWEST BW Linz4:1Vienna Capitals
Villacher SV4:3 **KAC
Medveščak3:2Graz 99ers
1Vienna Capitals (+4)1027:21+618
2LIWEST BW Linz 1042:29+1317
3KAC 1027:26+113
4Medveščak (+3)1030:31-113
5Graz 99ers (+2)1020:27-79
6Villacher SV (+1)1021:33-128

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2013. u 15:51
    Bit će još uspona i padova,ali mi vjerni navijači,bit ćemo uvijek uz naše Medvjede!
    Obrisan korisnik