Zimski sportovi

Brumerčik: "O Medveščaku se sve više priča i izvan Hrvatske. Tomas i Gašparovič brzo će se prilagoditi"

Borna Rupnik • utorak, 19.02.2013.
Brumerčik: "O Medveščaku se sve više priča i izvan Hrvatske. Tomas i Gašparovič brzo će se prilagoditi"
Foto: Davor Sajko

Roman Tomas i Jakub Gašparovič najnoviji su igrači Medveščaka, a o dvojici Slovaka pohvalno se izrazio donedavni član "brloga", njihov sunarodnjak Miroslav Brumerčik...

Miroslav Brumerčik primio se trenerskog posla poslije odlaska iz Medveščaka, a u Zagreb je stigao na 9. otvoreno prvenstvo kao trener Zvolena, uzrasta do 10 godina, u kojemu se bavi i menadžerskim zaduženjima.

I Poljaci žele u KHL

Kandidaturu za ulazak u KHL podnio je i poljski Gdansk, koji slaže novu momčad i računa na privlačnost širokog tržišta u svojoj zemlji. Tako su talijanski Milano i zagrebački Medveščak dobili konkurenciju, ali iz tabora Medvjeda poručuju kako i dalje ovise samo o sebi po pitanju selidbe u drugu najjaču ligu na svijetu.

"Nedostaju mi Zagreb i Medveščak. Ovdje sam živio puno godina i to se ne može zaboraviti. Jednostavno, kod mene vrijedi ona zagrebačka uzrečica 'Zagreb u srcu'", priznao je Brumerčik za službene stranice Medveščaka.

Bivšeg igrača Medveščaka još uvijek zanima što se događa u klubu, kaže: "Pratim rezultate, a pogledam i video-isječke utakmica. Igraju dobro, svaka čast dečkima. O Medveščaku se sve više priča i izvan Hrvatske. Čak i u Zvolenu sve više ljudi zna za Medveščak, pogotovo zato što se dosta govori i o ulasku u KHL".

Nekoliko je riječi posvetio i mladom, talentiranom Jakubu Gašparoviču, te deset godina starijem Romanu Tomasu, koji su pojačali napadačke redove hrvatskog predstavnika u EBEL-u. Obojica su Slovaci i obojica bi trebala dati svoj doprinos u Medveščakovom nastupu u doigravanju.

"S Tomasom sam igrao nekoliko mjeseci u Popradu. Dobar je dečko, jak na paku i zna zabiti gol. O Gašparoviču se dosta priča u Slovačkoj i znam da je zabijao golove. Vjerujem da će se obojica brzo prilagoditi u novom klubu. Od svakog napadača koji dođe u novi klub, očekuje se da je pojačanje, a ne samo nadopuna rostera, i traži se od njega da zabija golove. Dečki su se pokazali već u prvim utakmicama što je svakako pozitivno za njih. Svakom igraču se podigne samopouzdanje ako odmah u prvoj utakmici u novom klubu zabije gol i uđe u ritam", poručio je Miroslav Brumerčik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.02.2013. u 16:29
    Brum legendo...(:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.02.2013. u 16:22
    Slovak je jako puno pridonio popularnosti Medvjeda i hokeja uHrvatskoj na tome mu svaka čast -ostat će uvjek u srcu navijaća Medvjeda i ljubitelja hokeja
    Obrisan korisnik