Zimski sportovi

Medveščak u četvrtfinalu EBEL-a protiv Red Bulla: "Znali smo da ih nitko neće"

Borna Rupnik • petak, 22.02.2013.
Medveščak u četvrtfinalu EBEL-a protiv Red Bulla: "Znali smo da ih nitko neće"
Foto: Davor Sajko

Po završetku međurunde određeni su parovi doigravanja EBEL-a, u koje je ušao i zagrebački Medveščak. Momčad Martyja Raymonda u četvrtfinalu će igrati protiv Red Bulla iz Salzburga...

Posljednjim, desetim kolom međurunde završen je ligaški dio natjecanja EBEL-a, a već u nedjelju počinje doigravanje. Prve četiri momčadi imale su pravo birati svog protivnika, a prvi su izbor imali osvajači prvog mjesta, Vienna Capitalsi.

Za četvrtfinale su izabrali okršaje s češkim Znojmom, ali trener Orlova Martin Stloukal ističe: "Očekivao sam da će nas Capitalsi izabrati, no radujem se tome. Put do Beča je kratak, a mi smo spremni. Bit će to zanimljiva serija, a s obzirom da se planiramo usredotočiti na svoje vrline, šanse za prolaz su 50-50".

Marty Raymond, trener Medveščaka: "Nismo imali pravo izbora i moramo poštovati ovakvu odluku. Neće nam biti nimalo lako".

"Pierre Page, trener Red Bulla: "Naš su uzor Los Angeles Kingsi, koji su prošle godine u doigravanje ušli kao osmi, a onda su osvojili trofej. To je i naša želja".

Branitelji naslova, Black Wingsi iz Linza, imali su drugi izbor te za protivnika uzeli Villach, koji je u petak navečer poražen u Zagrebu.

"Među ponuđenim protivnicima, Villach je najjači i baš smo ih zato izabrali. Obrana naslova nije lak posao, ali u posljednje smo vrijeme igrali dobro i optimisti smo prije doigravanja", poručio je direktor Linza, Christian Perthaler.

"Čestitam Linzu na ovom veličanstvenom izboru. Poštujemo prvaka, koji je favorit protiv nas, ali u hokeju je sve moguće", rekao je trener Villacha, Hannu Järvenpää.

KAC je mogao birati između Graz 99ersa i Red Bulla iz Salzburga, a izbor je pao na 99erse, što znači da je momčadi Martyja Raymonda preostao sastav iz Mozartovog grada, koji je u utorak osigurao posljednju ulaznicu za doigravanje, osvojivši drugo mjesto u "donjem domu" međurunde, iza Znojma, a ispred Dornbirna, Olimpije, Albe Volan i Innsbrucka.

"Bilo je jasno da nitko od prve tri momčadi neće za protivnika izabrati Red Bull iz Salzburga. Međutim, Medveščak želi prvo u polufinale, a onda u finale. Bit će jedna dobra i dugačka četvrtfinalna serija", rekao je Markoantonio Belinić, predstavnik Medvjeda.

EBEL, četvrtfinale:
Vienna Capitals - Orli Znojmo
Black Wings Linz - Villacher SV
KAC - Graz 99ers
Medveščak Zagreb - Red Bull Salzburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido23.02.2013. u 14:12
    Medvescak je jako glupo i naivno odigrao van leda ove sezone. Rezultat toga je da dobije najskuplju i najmocniju momcad lige koja taktizira cijelu sezonu, austrijanci su sto ce reci imaju poguranac sudija... ... Ne kazem da Mede ne mogu proci ali morali su i oni prihvatiti i prljavije odigrati ove... [više na forumu]
    nido
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 08:42
    Iduce godine se uz eci-peci-pec bira naslov prvaka :DDDD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 02:32
    prolazimo !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 00:36
    Pa to se odavno zna, inače bi barem jedna austrijski klub probao u KHL ali tamo nema austrijskih sudaca niti austrijskih pravila. Ha, ha.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.02.2013. u 00:31
    Ova liga je teška lakrdija...
    Obrisan korisnik