Rukomet

Pešić: "Vratarski obračun sa Šegom odlučit će pobjednika"

Razgovarao: Damir Žbulj • nedjelja, 24.02.2013.
Pešić: "Vratarski obračun sa Šegom odlučit će pobjednika"

Osim u Ligi prvaka, ovog vikenda nastavila se akcija i u zanimljivom natjecanju po grupama u Kupu EHF-a. U skupini C, u još jednom hrvatskom obračunu sastat će se domaći Maribor, sa Špelićem, Pešićem, Svalinom i Tarabochijom te poljska Orlen Wisla Plock s Marinom Šegom na vratima. Norveški Elverum Gorana Rajkovića domaćin je danskom Holstebrou, dok će Stefan Vujić sa svojim Nantesom na svom terenu dočekati njemački Magdeburg...

Izuzetno zanimljiva rukometna nedjelja bit će u natjecanju po skupinama Kupa EHF. na terene će i brojni hrvatski igrači, a Sportnetu se iz Norveške javio vratar Goran Rajković, koji će sa svojom ekipom pokušati u trećem kolu stići i do prvih bodova.

Proteklog vikenda u Mariboru se nisu dobro proveli: "U Sloveniji je bila jedna od naših najslabijih predstava čitave sezone. Oni su slavili zasluženo, jednostavno su svi bili raspoloženi."

Rajković: "Bili smo bez rješenja za Pešića i Špelića"

Naravno, Rajković je izdvojio zapaženi učinak hrvatskih igrača u Mariboru: "Izdvojio bih prije svega igrače koji su bili posebno na visokoj razini i za koje nismo imali nikakva rješenja. Prije svega svog kolegu Pešića, koji nas je izluđivao svojim obranama i Špelića koji nas je uništio sa svojim šutem izvana. Dečko stvarno ima top u ruci i to sam osjetio doslovno na svojoj koži. Dobar im je bio i Zarabec, srednji vanjski, kojeg sam sada po prvi put vidio u akciji i koji me jako ugodno iznenadio svojom igrom i brzinom."

Slika 1 od 1.

"Branio sam na toj utakmici prvo poluvrijeme, ali ništa posebno, jednostavno sam se uklopio u sivilo ekipe. danas igramo protiv danskog Holstebroa, koji je po meni napravio u prošlom kolu jednu malu senzaciju, pobjedom u Poljskoj kod Wisle. To sasvim sigurno dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi, koliko su dobri i čvrsti."

Rajković s Elevrumom fantastično gura u nacionalnom prvenstvu, gdje je vodeći i s dobrom prilikom da svoju poziciju sačuva do kraja sezone: "U prošlom kolu smo odigrali neriješeno, ali puno nam je značio taj bod. Do kraja igramo s izravnim konkurentima, ali bitno je da sami odlučujemo o svojoj sudbini i da ne ovisimo o drugim rezultatima," naglasio je vratar Eleveruma, vodeće ekipe norveške Postenligaen.

"Povijesna prilika za naslov norveškog prvaka"

"Ipak, moram priznati da smo mi ipak malo više mislima na srijedi, kada kod kuće igramo jednu od najbitnijih utakmica domaćeg prvenstva. Dolazi nam u goste Runar i ako to pobijedimo, otvoren nam je put prema prvom povijesnom naslovu prvaka za Elverum," poručio je Rajković koji je za kraj još dodao:

"Mislim da su nam ovosezonski europski nastupi samo dobro skupljanje iskustva, ipak je naša prava orijentacija na domaće prvenstvo."

U Kupu EHF-a Elverum je u prva dva kola doživio dva poraza, domaći od Wisle te gostujući kod Maribora i ako ne slavi u dvoboju s Holstebrom, teško da će do četvrtfinala Kupa EHF.

Mariborski Hrvati spremni za veliki okršaj sa Šeginom Wislom

Za sve hrvatske ljubitelje rukometa poslastica dana bit će dvoboj Maribora i Wisle, gdje će se na jednoj, domaćoj strani terena naći Nikola Špelić, Mate Svalina, Marko Tarabochia te Ivan Pešić, dok će mu na suprotnoj strani biti njegov donedavni klupski suigrač iz Zagreba, Marin Šego.

Wisla je u prošlom kolu pomalo iznenađujuće poražena na svom terenu od danskog predstavnika Holstebroa i sada će pokušati gubitak bodova nadoknaditi u Sloveniji: "Odigrali smo lošu utakmicu, a nije to naša domaća liga gdje se sa slabijom partijom možemo izvući. Sada osjećamo malo veći pritisak, naravno, ali mi smo sportaši i pritisak je sastavni dio našeg posla. Ovaj dvoboj s Mariborom može samo pokazati koliko smo jaki," poručio je preko službenih stranica svog kluba Marin Šego.

Svjesni su u Poljskoj kako Maribor igra odlično, ali Šego najavljuje: "Oni će sigurno biti željni pobjede, ali ja vas uvjeravam kako je naša želja još veća od njihove."

Slika 2 od 2.

Aktualni vratar Wisle dobro poznaje Hrvate u Mariboru: "Sa Špelićem nisam imao prilike toliko igrati, ali on pokazuje koliko je talentiran i kako može postati vrhunski igrač. Sa Pešićem sam dijelio svlačionicu, ali ja ne mogu suigračima govoriti gdje da mu pucaju, to im može samo donijeti dodatno opterećenje. Neka sami odluče gdje će šutirati, a najbolje će biti tamo gdje neće biti Pešića," u dobrom je raspoloženju bio Šego pred okršaj s Mariborčanima.

Iz domaćeg, slovenskog tabora stižu umjerene najave: "Čeka nas izuzetno teška utakmica i Poljaci su favoriti. Što se tiče Šege, mislim da će naš vratarski dvoboj odlučiti o pobjedniku. Puno se pričalo o Wislinoj pobjedi na Kielceom u domaćem prvenstvu, ali, oni su kod kuće izgubili od danskog Holstebroa. Znači, sve je moguće, a na nama je da odigramo kako najbolje znamo," poručio je za službenu stranicu Maribora njihov ove sezone odlični hrvatski vratar Ivan Pešić.

No, na terenu će se danas naći i još jedan hrvatski rukometaš. Mladi, 21-godišnji Stefan Vujić ove zime je iz Poreča prešao u francuski Nantes, a borbu po hrvatskim premijerligaškim terenima zamijenio je europskim nastupima u Kupu EHF-a.

U goste im u Nantes dolazi njemački Magdeburg, a bit će to prilika da Vujić nastavi svoju prilagodbu na novu sredinu, ali i dobru pucačku formu, jer je u posljednjem kolu francuskog prvenstva uspješan bio četiri puta. Magdeburg i Nantes, prije svog europskog obračuna, poravnati su na vrhu skupine D Kupa EHF-a, a obje ekipe iz prva dva dvoboja protiv rumunjskog i turskog predstavnika imaju po dvije pobjede.

Kup EHF-a, skupina C, 3. kolo:
Maribor Branik - Orlen Wisla Plock, 19 sati
Elverum - Holstebro, 18 sati

Kup EHF-a, skupina D, 3. kolo:
Nantes - Magdeburg, 17 sati
Stiinta Bacau - Bešiktaš, 19 sati

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.02.2013. u 15:39
    U Nantesu igra uspješno i Michele Škatar, također iz Umaga!
    Obrisan korisnik