Zimski sportovi

Letang: "Tek ćemo vidjeti protiv kakvog se Red Bulla borimo"

Ante Zovko • nedjelja, 24.02.2013.
Letang: "Tek ćemo vidjeti protiv kakvog se Red Bulla borimo"
Foto: Davor Sajko

Navijači ne trebaju očekivati lagan posao u prvom krugu EBEL-ova doigravanja kao prošle sezone, poručio je kapetan Medveščaka Alan Letang uoči dvoboja s Red Bull Salzburgom, protivnikom u polufinalu u prvoj sezoni koju je zagrebačka momčad igrala u regionalnoj ligi.

Četverostruki prvak tada je, u sezoni 2009./2010., pobijedio 4-1. Ove sezone ulazi u doigravanje s osme pozicije i nije favorit, ali, kako kaže kapetan Medveščaka Alan Letang, ne smije ga se podcijeniti. Očekuje da će austrijska momčad namučiti njega i suigrače:

"Serija sigurno neće biti kratka kao ona prošle sezone protiv Znojma. Utakmice će sve biti tijesne, a ona momčad koja će svesti greške na minimum, naći će se u polufinalu. Bez obzira što je Red Bull doigravanje izborio putem kvalifikacija, nećemo ga podcijeniti, a pretpostavljam da neće ni oni nas. Brza su momčad i morat ćemo igrati dosta defenzivan hokej i čekati naše prilike za postizanje golova. U doigravanju su najvažnije sitnice, kao što je zaustavljanje pakova, završavanje svakog checka, bacanje pod pak ako je potrebno", izjavio je za medvescak.com.

Letang dodaje da Medveščak mora biti oprezan s obzirom se posljednji put suprotstavio Red Bullu prije dva mjeseca, pa tek treba ispitati snage:

"Imaju dosta novih igrača protiv kojih još nismo igrali. Tek ćemo u prvoj utakmici vidjeti protiv kakve se momčadi borimo. No, uvjeren sam da možemo igrati protiv svakoga u ligi, stoga, kakva god nas momčad Red Bulla dočeka, možemo se i morat ćemo se nositi s njom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!