Zimski sportovi

Video: Greentree propušta četvrtak, Red Bullov igrač kažnjen s četiri utakmice

Ivor Krapac • srijeda, 27.02.2013.
Video: Greentree propušta četvrtak, Red Bullov igrač kažnjen s četiri utakmice
Foto: Davor Sajko

EBEL-ovi disciplinci u srijedu su imali posla s dvije situacije iz druge utakmice ogleda Medveščaka i Red Bulla u Salzburga u četvrtfinalnoj seriji. Posljedice dvoboja odigranog u utorak u Salzburgu bile su suspenzije za Kylea Greentreeja i Daniela Welsera...

Kyle Greentree u četvrtak neće biti na raspolaganju treneru Medveščaka Martyju Raymondu u trećoj utakmici ogleda s Red Bullom iz Salzburga u četvrtfinalu EBEL-a. Poslije dvije utakmice, stanje u četvrtfinalnoj seriji je izjednačeno, 1-1, a Greentree će propustiti novu utakmicu u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova zbog udaranja suparničkog igrača Justina DiBenedetta.

Riječ je o situaciji koja se dogodila u završnici treće trećine u Salzburgu, a Greentree je zbog udaranja suparnika palicom zaslužio jedan susret kazne.

U ranijem dijelu utakmice, u 37. minuti, dogodila se situacija zbog koje je Daniel Welser, branič momčadi iz Salzburga, zaradio težu suspenziju. Welser će morati propustiti naredna četiri susreta, a u seriji protiv Medveščaka mogao bi se vratiti tek u sedmoj utakmici, ukoliko je bude.

Red Bullov branič je u drugoj trećini druge utakmice žestokim nasrtajem ozlijedio Roberta Kristana, a poslije pretrpljenog udarca, Slovenac na Medveščakovim vratima nije mogao nastaviti susret i morao je biti prebačen u bolnicu, gdje je obavljen liječnički pregled. U srijedu je objavljeno da Kristan nije teže ozlijeđen, ali po svemu sudeći, neće se moći vratiti na led u četvrtak.

EBEL-ovi disciplinci su u objašnjenju odluke o kazni za Welsera ustvrdili da se radilo o udarcu u glavu i vrat koji je član austrijske momčadi mogao izbjeći.

Osim što je suspendiran, Daniel Welser će zbog svojeg nasrtaja morati platiti 400 eura kazne.

Podsjetimo, dvoboj hrvatskog i austrijskog kluba u utorak u Salzburgu okončan je Red Bullovom pobjedom u produžetku, pogotkom Thomasa Raffla za 4:3 iz penala na početku dodatnog perioda utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.02.2013. u 13:04
    ...sve u svemu, zeleni je trebao bit pametniji...RB ima dugu klupu i svaka kazna 1 za 1 ide na njihov mlin. za prolaz dalje treba sve izignorirat i ostat u glavi čvrst. kao što su i bili gotovo cijel utekmu osim ovog greentreejevog udaranja čovjeka na tlu (bez obzira na njegovo udaranje po nozi).da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren28.02.2013. u 08:45
    poštene kazne.
    Zdren
  • Obrisan korisnik27.02.2013. u 23:20
    Ako uđu u KHL neka odjebu EBEL.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2013. u 21:58
    Ne izlazi to tek sad na vidjelo, to se vidi svake godine u playoffu. I ispravak, do pete utakmice će svakako doći budući da je trenutno 1:1 u seriji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2013. u 21:23
    austrijska kuhinja na djelu.. zeleni dobija utakmicu neigranja a onaj wesler cetiri... i na prvi pogled izgleda sve posteno.no ako se pogleda da je dibenedetto isprovocirao prekrsaj i izglumio stravicnu bol ( nakon sto je sviran prekid pokusao zelenog srusiti na pod iz cista mira a onda se bacio na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik