Rukomet

Goluža: "I ekipa i pojedinci su napredovali u odnosu na početak sezone"

Piše:Damir Žbulj • četvrtak, 28.02.2013.
Goluža: "I ekipa i pojedinci su napredovali u odnosu na početak sezone"
Foto: Ivana Strahija

Igrači Croatia osiguranje Zagreba u subotu gostuju u Našicama kod Nexea, u trenutno jedinom pravom derbiju hrvatskog rukometa. Zagrebaši se bore za odlazak na završni turnir, trenutno su na trećoj poziciji, ali su uvjereni kako će kroz posljednja četiri kola osigurati mjesto među četiri ekipe koje će se boriti za titulu.

Nakon oproštaja od Lige prvaka uvjerljivom pobjedom u posljednjem kolu nad Schaffhausenom, rukometaši Croatia osiguranje Zagreba okrenuli su se regionalnom natjecanju u SEHA ligi. U utorak su nadigrali banjalučki Borac u odličnoj predstavi u Slavonskom Brodu, dok ih u subotu očekuje dvoboj s Nexeom u Našicama.

Trenutno je to jedini pravi derbi hrvatskog rukometa, a utakmica će biti dobar pokazatelj odnosa snaga ovih klubova i pred završnicu prvenstva Hrvatske.

"Svoju formu dižemo, što je dokaz da dobro radimo i puni samopouzdanja ulazimo u završnicu sezone," izjavio je trener Zagrebaša Slavko Goluža pred susret u Našicama.

"Znali smo kako će nam mjesec dana nakon Svjetskog prvenstva biti najteže, ali sada je već bolje i spremni odlazimo u Našice," dodao je Goluža te poručio kako još uvijek nije odustao od nada u ponavljanje utakmice s Dinamom iz Minska, gdje je utvrđena materijalna povreda pravila. Slučaj će se odlučivati na trećestupanjskom tijelu EHF-a.

"Još uvijek se nadam kako ćemo nakon Našica, a prije dvoboja s Metalurgom odigrati još jednu utakmicu. Onu Lige prvaka," naglasio je Keta, makar svjestan kako je ždrijeb osmine finala već održan.

"Kako sada igramo, Špiler nam čak niti ne treba"

Ekipi CO Zagreba u narednih nekoliko utakmica još uvijek će nedostajati Slovenac David Špiler, no, Goluža je u dobrom raspoloženju naglasio: "Kako sada igramo, čak nam niti ne treba."

Od početka sezone imao je problema s ozljedama i nije bio na razini na kojoj smo očekivali. Povreda s reprezentacijom dodatno ga je unazadila, a iako je pokušao pomoći protiv Dinama, nesretno je zaradio novu ozljedu."

"Njegovo prisustvo bi nam puno značilo, makar po pet ili deset minuta odmarao nekog iz bekovske linije. Nadam se kako će i prije Final Foura biti zdrav. No, moramo dozirati njegovu minutažu, jer sada će to biti dva mjeseca kako je izvan pogona," naglasio je Špilerov klupski trener.

Goluža spremno očekuje subotnju utakmicu s Nexeom i ponovio je već kako nikoga ne podcjenjuje, ali kako isključivo razmišlja o svojoj ekipi: "Nećemo trošiti puno riječi o suparniku. Sigurno ih nećemo podcijeniti, ali ne bi bilo dobro da razmišljamo više o Metalurgu ili Brestu nego o nama."

Liga je pokazala i ove sezone kako ima svoje prednosti, ali i mane. Najave o proširenju i dolasku nekih još snažnijih klubova za trenera CO Zagreba samo su pozitivna stvar: "Nije to na meni da brinem, ali atraktivnim protivnicima sigurno će se lakše privući i sponzore, ali i ljude u dvoranu. Kroz takvu ligu igrači mogu samo napredovati."

"I ekipa i pojedinci su napredovali u odnosu na početak sezone"

Zagrebašima se u posljednjim utakmica vratio i mladi Luka Šebetić, perspektivni desni vanjski, koji je mjesecima mučio muku s ozljedom pucačke ruke, a sada bi napokon trebao biti u potpunosti spreman. Goluža će i dalje paziti na njegovo zdravlje: "Njegov povratak u ekipu možda mi brojčano nešto znači, ali i dalje treba biti oprezan i pametan."

Vijeće malih sponzora

Uprava Croatia osiguranje Zagreba nastavlja sa svojim planom proširenja sponzorske baze i zanimljivim projektom 'vijeća malih sponzora'. Prije tri tjedna potpisana su prva dva ugovora, dok je sada suradnja dogovorena s još tri manje tvrtke. "Od ove sezone krenuli smo u rekonstrukciju klub na svim razinama, od momčadskog dijela pa sve do ovog sponzorskog. Moramo se pobrinuti za razvoj mladih igrača te uspostaviti održivu stabilnost kluba. U vijeću malih sponzora vidimo kontinuitet, kojim ćemo dopuniti naš proračun te se nećemo isključivo morati osloniti na velike tvrtke," poručili su iz kluba.

"Fizički je sigurno on spreman, ali igrački još i nije. S trenerom Dvoršekom dogovorili smo kako će više igrati za našu drugu ekipu, jer mu mi sigurno u ovim nadolazećim utakmicama ne možemo dati puno prostora. On mora još pohvatati kretanja, križanja, nisu bitni samo golovi."

Keta je procijenio kako je i ovosezonska ekipa CO Zagreba jako napredovala od početka natjecanja: "Mislim da su i pojedinci, ali i ekipa, od početka sezone napredovali."

No, ipak, neki od igrača, poput Lovre Šprema, koji su na početku sezone bili u prvom planu, sada su se našli ipak na marginama ekipe: "Svaka povreda ostavi malo traga na igraču, a možda se nešto malo promijenilo i u njihovim glavama. Ne treba to tragično gledati, važno je da se pojedinci dobro nadopunjuju."

Slična priča je i s vratarima: "Stevanović je odlično iskoristio reprezentativnu pauzu, dok Ivić za vrijeme Svjetskog prvenstva nije bio u pravom ritmu i sigurno je malo izgubio korak. Ali, naprimjer u Prešovu nam je upravo Ivić obranio ključne lopte."

Luka Stepančić bio je, uz kapetana Horvata, svakako jedan od najboljih ovosezonskih igrača CO Zagreba, ali vidljivo je kako u posljednje vrijeme ima problema sa snagom i kondicijom: "Stepančić je vukao Zagreb čitav prvi dio sezone, osjeti se njegov pad, ali je i protiv Schaffhausena dao svoj doprinos."

"Kalebu će koristiti što je u Dubravi"

U posljednjim utakmicama u zapisniku se kao desno krilo našao i 18-godišnji Bruno Butorac, ali Goluža je naglasio kako nije zaboravio niti na mladog Mihića koji je već tijekom ove sezone u Ligi prvaka pokazao na lijevom krilu kako će se na njega ozbiljno moći računati: "Zadovoljan sam jer smo priliku dali i mladom Butorcu, ali nisam zaboravio niti na Mihića. Samo, ne mogu po trojica biti u prijavljeni za svaku poziciju. Imama apsolutno povjerenje u njega, već godinama pratim njegov razvoj i zato je i igrao u Szegedu."

Goluža se dotakao i još jednog bisera hrvatskog rukometa, Ante Kaleba, koji je trenutno na posudbi u Dubravi: "Pratimo ga svakako, a vidjet ćemo na kraju sezone kakav će biti napredak. Kao treneru nije mi važno samo koliko golova on postiže, nego su mi važni i ostali segmenti igre. Obrana, tranzicija, kontra. Mislim da će mu svakako koristiti to što je u Dubravi."

Goluža je za kraj poručio kako su na njegovom radaru sigurno i još neki igrači, poput Nuića iz Siska, ali je ipak ovako zaključio: "Zagreb je jedna institucija! Ima njih puno koji su istaknuti u svojim sredinama, ali nije lako obući dres Zagreba ili reprezentacije. Bilo je pojedinaca koji su bili odlični igrači, ali ovdje nisu bili pravi."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pahuljica01.03.2013. u 12:36
    Dok su mu aktivne veze i poznanstva u INI ( a to je glavni sponzor ekipe) Ketino mjesto je sigurno.
    pahuljica
  • Obrisan korisnik01.03.2013. u 11:02
    Sportnetu- ponovo zamolba, učinite barem vi nešto za hrvatski rukomet- maknite ovog čovjeka sa portala i njegove izjave!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.02.2013. u 22:23
    Keta Adrenalin...riječi su uvijek suvišne a slika dovoljna. Možda mu treba organizirati fakat tu oproštajnu tekmu koju, siroti, nikad nije dobio...možda onda zasluženo ode i riješi nas svih skupa muka, crvenjenja i šaltanja tv kanala.
    Obrisan korisnik
  • Bigguy28.02.2013. u 19:11
    Kakav komad glupana....koje gluposti je on u stanju izgovoriti i ostati živ...
    Bigguy
  • Obrisan korisnik28.02.2013. u 16:59
    "I ekipa i pojedinci su napredovali" To je odlicno,samo steta kaj sa njima nije napredoval i njihov trener!
    Obrisan korisnik