Tenis

Mlada Ukrajinka zaustavila Ajlu Tomljanović na korak do glavnog turnira

Branimir Korać • utorak, 05.03.2013.
Mlada Ukrajinka zaustavila Ajlu Tomljanović na korak do glavnog turnira
Foto: EPA

Ne tako davno jedna od najboljih juniorki svijeta Elina Svitolina bila je prejaka u drugom kolu kvalifikacija Indian Wellsa za Ajlu Tomljanović. Svitolina je u tijesnom meču odnijela pobjedu u tri seta...

Drugo kolo kvalifikacija Indian Wellsa za tenisačice Ajli Tomljanović donijelo je četvrtu nositeljicu, do nedavno jednu od vodećih juniorki svijeta Elinu Svitolinu iz Ukrajine.

Tomljanović je protiv Svitoline odigrala dobar meč, držala je vrlo dobru Ukrajinku u neizvjesnosti dva sata i 40 minuta, ali nije izdržala do kraja i upisala je tijesan poraz 6:3, 6:7, 6:4.

Svitolina je u juniorskom tenisu ostvarila odlične rezultate, osvojila je Roland Garros 2010. godine, a prošle godine u Wimbledonu je dogurala do finala te tako potvrdila veliki potencijal.

Trenutno je 88. igračica svijeta, igra sve bolje i u svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni zasigurno će još više napredovati na WTA ljestvici i barem se približiti, ako ne i ući u Top 50.

Protiv Tomljanović je uzela prvi set sa 6:3, međutim u drugom setu je naša teniska nada uzvratila i slavila u tie-breaku. Treći set je ipak otišao na strani Svitoline koja je imala break, Tomljanović se vratila na 4:4, ali je kod 5:4 na servisu za ostanak u meču imala dosta problema i Svitolina je to iskoristila.

Ukrajinka je u konačnici imala čak 20 break lopti i iskoristila šest dok je Tomljanović od 13 prilika iskoristila četiri.

WTA Indian Wells, kvalifikacije, drugo kolo:
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Ajla Tomljanović (Hrvatska, WC) 6:3, 6:7(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!