Zimski sportovi

Buck: "Pokušali smo igrati na sigurno, očito to ne smijemo raditi"

Ante Zovko • petak, 08.03.2013.
Buck: "Pokušali smo igrati na sigurno, očito to ne smijemo raditi"
Foto: Davor Sajko

Medveščak u Salzburgu opet mora igrati agresivno, kao u četvrtoj utakmici kad je pobijedio 5:2, razmišljanja je Brandon Buck dodavši da treba iskoristiti što se Red Bull ponekad previše koncentrira na napad.

Petak je "dan D" za Medveščak. Ili će u Salzburgu izboriti sedmu utakmicu četvrtfinala EBEL-a ili je sezona završena prije nego što je itko predviđao. Red Bull pobjedom 5:2 u Zagrebu revanširao se za domaći poraz od Medvjeda i poveo 3-2.

Brandon Buck prisjetio se prethodne utakmice i furiozne druge trećine, kad je Medveščak zabio četiri gola. Obrana gostiju morat će ovaj put ipak biti mnogo čvršća i koncentriranija, smatra:

"Prošlu utakmicu nismo počeli onako kako smo željeli i oni su zabili dva brza gola. No, mislim da nam je druga trećina bila najbolja koju smo odigrali ove sezone u doigravanju. Tijekom cijele te trećine imao sam osjećaj da je pak stalno kod nas, držali smo sve pod kontrolom i stvarali prilike. Čak smo trebali zabiti više golova, a ne samo četiri. U posljednjoj trećini igrali smo izjednačeno do posljednjih pet minuta kada su zabili onaj gol. Teško je u takvim trenucima, a tu su još i emocije. Na kraju je sve završilo u produžetku, a produžetak je produžetak. U njemu pobjeđuje ona momčad kojoj se otvori najbolja prilika za pogodak."

"U posljednjih sedam minuta prestali smo 'pokretati noge', počeli smo se brinuti da ne izgubimo, da ne primimo gol i pokušali smo igrati na sigurno, ali to ponekad ne uspije. Očito to ne smijemo raditi. U posljednjim minutama moramo igrati jednostavno. Ne smijemo mijenjati svoju igru bilo da igramo petu minutu susreta ili 55."

U Salzburgu Medveščak će igrati bez suspendiranog vratara Roberta Kristana koji se pojavio alkoholiziran na treningu u srijedu. Buck vjeruje da će i bez njega Medveščak ponoviti četvrtu utakmicu ili nešto slično tome:

"Tada gubljenje pakova u suparničkoj trećini sveli na minimum i igrali smo agresivno", izjavio je za službene klupske stranice. "Protiv Red Bulla moraš upravo tako igrati. Ukoliko će pak biti više kod nas, nego kod njih, ako ćemo imati kontrolu nad njim u njihovoj zoni, imat ćemo velike šanse pobijediti. Salzburg je dobra momčad. Imali su odličnu seriju. Igraju fizički, brzi su i mogu zabiti gol, ali ponekad su previše agresivni i često su svi fokusirani na ofenzivne zadaće pa zaborave igrati u obrani što svakako moramo iskoristiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!