Zimski sportovi

Gojanović: "Nadam se da će Medveščak biti osvježenje za KHL, a i klub i trener odlučit će što i kako dalje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.03.2013.
Gojanović: "Nadam se da će Medveščak biti osvježenje za KHL, a i klub i trener odlučit će što i kako dalje"
Foto: Davor Sajko

Medveščak je četvrtu sezonu u EBEL-u završio četvrtfinalnim ispadanjem od Red Bulla, a predsjednik Damir Gojanović želi što prije definirati hoće li Zagrepčani iduće sezone nastupati u EBEL-u, KHL-u ili obje lige...

Premda se otvoreno najavljivalo kako je Medveščaku ove sezone cilj naslov prvaka EBEL-a, Red Bull iz Salzburga još je jednom bio previsoka prepreka hrvatskom predstavniku. Austrijanci su pobijedili 4-2 u četvrtfinalnoj seriji, a uprava kluba sada se mora okrenuti novim izazovima.

"Odlasci i dolasci igrača prvenstveno će ovisiti o tome gdje igramo iduće sezone - u EBEL-u, KHL-u ili obje lige. Uskoro ćemo započeti razgovore s nekim igračima s hrvatskim putovnicama jer nam prvenstveno trebaju takvi igrači, osobito ako uđemo u KHL. Baza će nam biti ponovo igrači iz Kanade i SAD-a, ali ukoliko uđemo u KHL tražit ćemo igrače iz viših liga, iz AHL-a i NHL-a", najavio je predsjednik Medveščaka, Damir Gojanović.

"U EBEL-u uvijek sanjamo ostvariti što bolji rezultat, ali ne želim govoriti ništa za iduću sezonu jer će sve to ovisiti o budžetu i o pronalasku nekog sponzora koji bi nam omogućio tog 'vrućeg' igrača koji bi nas odveo stepenicu više".

"Naravno, to će sve ovisiti i o budžetu, a osluškivat ćemo i navijače. Pokušat ćemo zadržati heroje ako će to biti realno i ako ćemo moći odgovoriti na njihove zahtjeve, ali pokušat ćemo dovesti i neke mlade igrače hrvatskog podrijetla koji danas igraju u svijetu, i to, naravno ukoliko nam financije dopuste, mora biti naš prioritet", dodao je u opširnoj analizi sezone za službene klupske stranice.

Osnovno je pitanje prije svih priprema za novu sezonu hoće li Medveščak postati dio druge najjače hokejske lige na svijetu.

"Sada ćemo početi aktivnije razgovarati s KHL-om. Pokušat ćemo postaviti neki krajnji rok do kojeg da nam kažu ulazimo li ili ne. Ne možemo predugo čekati odgovor jer nećemo uspjeti sve organizirati, a tu je i potpisivanje ugovora s igračima. Što prije krenemo s traženjem i potpisivanjem igrača, to ćemo naći više njih kvalitetnih, a opet jeftinijih. Ja se nadam odluci najkasnije do početka svibnja. Također, tu moramo vidjeti i koja bi tada bila naša pozicija u EBEL-u ,što će ovisiti i o odluci lige te koje su nam mogućnosti i koje opcije imamo vezano uz taj projekt", prokomentirao je.

Hoće li na klupi Medveščaka ostati sadašnji trener Marty Raymond? "Zadovoljan sam kako smo surađivali i kako je sve funkcioniralo. No, sada ćemo svi zajedno sjesti, napraviti analizu cijele sezone i nakon toga donijeti odluku. Obje strane će odlučiti, i klub i trener, što ćemo i kako dalje", odgovorio je Damir Gojanović.

"Ukoliko uđemo u KHL, mislim da bi nam tada prvenstveni cilj bio za prvu sezonu da počnemo igrati, da vidimo gdje smo po kvaliteti, gdje pripadamo. Pokušat ćemo napraviti momčad koja bi mogla konkurirati Rusima i možda doći do doigravanja, kao što je to uspjelo Slovanu i Levu u prvoj sezoni. Nadam se da ćemo biti osvježenje za ligu, da ćemo biti novi proizvod koji će donijeti još više atraktivnosti. Sigurno je i kako bi KHL s radošću želio unutar sebe imati navijače poput naših", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 21:17
    em ti refresh...ode ostatak teskta...uglavnom...sto htjedoh rec...ZIG-ZAG!!!!! MEDVESCAK!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 21:15
    ajme kolko vi svi mozete laprdat na temelju rekla-kazala vrlih hrvatskih portala koji prenose gojanoviceve izjave u rukavicama i misljenja sa hokejaskog foruma...ajmo malo stat na loptu( u ovom slucaju pak) i razmislit sta smo mi to zadnje 4 godine dozivjeli...2009 godina, negdje travanj, otvaram... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 16:17
    Pratim Medveščak od ulaska u EBEL prve godine najviše a kasnije malo manje. Ako uspoređujemo ovo razdoblje hokeja u Zagrebu s onim za vrijem Medveščak Gortana iz subjektivnih bi razloga (tada srednjoškolac) rekao da je ono bilo 'luđe'. Kako se zvao onaj NHL Hrvat sa brkovima :) ?. Molio bi da nam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2013. u 13:39
    http://www.hrsport.net/vijesti/457762/zimski-sportovi-ebel/mlada-momcad-medvescaka-sezonu-zavrsila-porazom-od-olimpije/a evo i neceg konkretnog za hrvatski hokej od EBEL projekta . . . cisto da se ne kaze da domaci momci nemaju nista od toga - daleko da je situacija idealna, bilo je gresaka i bit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yurraz11.03.2013. u 13:31
    Svjestan sam da je forum mjesto gdje se iznose osobna mišljenja, al ja kad ne znam ništa o nekoj temi ne pokušavam srat bezveze. A vidim tu takvih ima na pretek. Medveščak je privatan projekt s privatnim novcima od ljudi koji su prije Medveščaka zaradili za 2 života. Hrvatski ili nehrvatski za mene... [više na forumu]
    Yurraz