Rukomet

Šego ponovno sjajan protiv Maribora, Vujićev Nantes do velikog boda kod Magdeburga

Damir Žbulj • ponedjeljak, 11.03.2013.
Šego ponovno sjajan protiv Maribora, Vujićev Nantes do velikog boda kod Magdeburga

Proteklog vikenda odigrani su i susreti četvrtog kola u skupinama Kupa EHF-a. Ponovno su zapaženu ulogu igrali hrvatski igrači, a posebno se istaknuo Marin Šego, koji je sjajnom predstavom pomogao svojoj Wisli da stigne do važne domaće pobjede nad Mariborom, nakon što su u prošlom kolu od iste ekipe doživjeli poraz. U redovima slovenskog predstavnika odličan je bio bivši Zagrebaš Marko Tarabochia sa šest golova, ali nije imao kvalitetnu podršku suigrača za bolji rezultat. Norveški Elverum Gorana Rajkovića teško je poražen kod danskog Holstebroa, francuski Nantes Stefana Vujića izvukao je velik bod kod Magdeburga, dok je švedska Eskilstuna Guif Luke Sokolića poražena od španjolske Naturhouse La Rioje...

Ponovno je Marin Šego bio junak svoje Wisle, koja je pred svojim navijačima stigla do pobjede nad Mariborom te se tako vratila u igru za prolaz u četvrtfinale Kupa EHF-a. U četvrtom kolu skupine C slovenska ekipa predvođena brojnim hrvatskim igračima stigla je u Plock na krilima pobjede iz prošlog kola nad istim suparnikom, no, nisu uspjeli ponoviti uspjeh.

Šego je imao 40 posto uspješnosti, zaustavio je ukupno 16 protivničkih udaraca, od čega su dva bila i s linije sedam metara te je ponovno u izboru navijača na službenoj stranici kluba proglašen igračem utakmice. Osim početnog vodstva gostiju, domaćin je bio u prednosti ostatak utakmice. Do poluvremena su napravili tri pogotka viška, u nastavku su vodili i osam razlike, a na kraju je završilo 30:26.

Kod Mariborčana najefikasniji je bio Marko Tarabochia sa šest postignutih pogodaka, dok je Nikola Špelić postigao pogodak manje. Pešić je imao pet obrana, a Svalina se nije upisao u listu strijelaca.

U idućem kolu Maribor na svom terenu dočekuje vodeći danski Holstebro, koji je na domaćem terenu uvjerljivo svladao norveški Elverum Gorana Rajkovića s 15 pogodaka prednosti (33:18). Norvežani su u mislima u domaćem prvenstvu gdje ih još samo jedno kolo dijeli od proslave titule prvaka, prve u povijesti te nije čudno kako su protiv izuzetno motiviranih Danaca doživjeli rezultatski krah.

Slika 1 od 1.

Francuski je Nantes Stefana Vujića u trećem kolu skupine D bio poražen na svom terenu od Magdeburga, no, u gostima u Njemačkoj prikazali su bolju igru, vodili na poluvremenu, a u uzbudljivoj završnici svakoj ekipi pripao je po bod. Završilo je 26:26, bez napadačkog učinka hrvatskog igrača, a u idućem nastupu Vujića, Škatara, Entrerriosa, Riveru, Maquedu i društvo čeka domaći okršaj s rumunjskom Stiintom Bacau, u dvoboju koji bi im mogao osigurati prolaz u četvrtinu finala natjecanja koje svoj završni turnir četiri najbolje ekipe ima upravo u francuskom Nantesu.

U skupini A švedska Eskilstuna Guif i dalje je bez bodova, a novi poraz doživjeli su na svom terenu od španjolske Naturhouse La Rioje. Iako su se dobro držali tijekom prvih 30 minuta i na odmor otišli samo s jednim pogotkom zaostatka, na krilima Kubanca Rafaela da Costa Capotea i njegovih osam pogodaka ipak su Španjolci ostvarili sigurnu pobjedu od 24:30.

Kod domaćih je Luka Sokolić, inače igrač danskog KIF Koldinga, koji je ove zime stigao u Švedsku na posudbu do kraja sezone, postigao tri pogotka.

Kup EHF, 4. kolo:

Skupina A:
Frisch Auf Göppingen - Cimos Koper 38:32
Eskilstuna Guif - Naturhouse La Rioja 24:30
Poredak: Frisch Auf Göppingen 6, Naturhouse La Rioja 6, Cimos 4, Eskilstuna Guif 0;

Skupina B:
Tatran Prešov - Motor Zaporožje 36:28
Rhein-Neckar Löwen - KIF Kolding 28:25
Poredak: KIF Kolding 6, Rhein-Neckar Löwen 6, Tatran 4, Motor Zaporožje 0;

Skupina C:
Orlen Wisla Plock - Maribor 30:26
Team Tvis Holstebro - Elverum Handball Herrer 33:18
Poredak: Holstebro 6, Maribor 5, Wisla Plock 4, Elverum 1;

Skupina D:
Magdeburg - Nantes 26:26
Bešiktaš JK - Stiinta Municipal Dedeman Bacau 25:23
Poredak: Magdeburg 7, HBC Nantes 5, Stiinta Bacau 2, Bešiktaš 2;

Foto: www.sprwislaplock.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.03.2013. u 18:02
    Hrvatska emigracija u svijetu radi na dobrobiti i unapredenju bitnih djelova ljudskog društva - drugim riječima: rasturaju naši. ;-)
    narada108