Nogomet

Šuker: "Garantiram da će utakmica proći u sportskoj borbi"

Ivor Krapac • utorak, 12.03.2013.
Šuker: "Garantiram da će utakmica proći u sportskoj borbi"

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je što na terenu i na tribinama očekuje od susreta Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Podsjetimo, igrat će se 22. ožujka u Zagrebu, a Šuker je u razgovoru za izvještajnu agenciju Tanjug kazao da vjeruje kako će na stadionu u Maksimiru sve proći u uobičajenim, sportskim okvirima...

Razgovarajući za srpsku izvještajnu agenciju Tanjug, Davor Šuker dotaknuo se vlastitih očekivanja uoči dvoboja Hrvatske i Srbije 22. ožujka u Zagrebu, u nastavku kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Bez obzira što je riječ o utakmici visokog rizika, Šuker je uvjeren da će sve proći mirno.

"Regionalnu ligu vremenski nemamo kada igrati"

Predsjednik HNS-a komentirao je i regionalnu ligu, ističući da je ne smatra izvedivom: "Ne možemo ići unatrag kada svi želimo u Ligu prvaka i Europsku ligu. Nemamo je vremenski kada igrati, evo sada reprezentacije imaju problem. Svatko ima svoju državu i imamo cilj tu pobijediti i ići u Ligu prvaka i Europsku ligu."

"U Hrvatskoj smo 18 puta mijenjali sustav natjecanja u ligi, a što prije je svedemo na 10 klubova, dobit ćemo kvalitetu. Želimo se spremiti za EP 2020., boriti se da to dobije netko s ovih prostora. Volio bih da i liga u Srbiji bude što jača, da mladi što više igraju i da se više ulaže. Kada pogledamo lige 'petice', to je veliki biznis. Cilj nam je igrati utakmice koje će biti ekonomski isplative."

"Očekujem pravi sportski dvoboj, da prođe onako kako žele obje momčadi. Vodilje su nam fair-play i respekt, želimo se ograditi od svih huligana", istaknuo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza: "Kako nam bude ovdje, bit će nam i u Beogradu. Utakmica se igra za tri boda, mi smo u malo boljoj poziciji. Garantiram da će utakmica proći u sportskoj borbi. Volio bih imati zlatni štapić, da se ne zviždi srpskoj himni, ali na kraju, možda se zviždi i kada igraju Engleska i Francuska."

Šuker je komentirao i što predviđa na terenu. "Na ovoj utakmici smo mi favoriti, ali na papiru", istaknuo je: "To se mora opravdati na terenu. Svi koji smo u nogometu znamo da to ništa ne znači, može doći jedna lopta ili jedan udarac, pa da izgubiš utakmicu. Mi želimo što prije osigurati vizu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Igramo kod kuće, očekujemo tri boda, ali smo svjesni i što će pokušati napraviti gosti i izbornik Mihajlović."

Predsjednik HNS-a dotaknuo se kvalitete sastava s kojim raspolaže Igor Štimac: "Imamo dobru momčad, može se dogoditi da na sredini terena odluči Modrić ili u napadu Mandžukić. Nadam se da ćemo tog dana biti raspoloženi za davanje golova jer se nogomet za golove. Nama je možda i važnija utakmica s Walesom, ali i to je susret za tri boda."

"Vjerujem da možemo proći, ali moramo razumijeti s kim igramo i koje opasnosti nam, u sportskom pogledu, donosi taj ogled sa Srbijom. U srpskoj ekipi ima toliko kvalitete da i oni mogu odlučiti utakmicu. Kao predsjednik HNS-a, nadam se da neće imati svoj dan", zaključio je Davor Šuker.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 12:24
    A šta je trebao reć....?
    Obrisan korisnik
  • ronny198713.03.2013. u 08:56
    garantira svojim BREndom :)
    ronny1987
  • Obrisan korisnik13.03.2013. u 01:10
    Smatram da je kao predsjednik HNS-a rekao ono sto je i trebao reci. Govorio je sa Tanjugom ( Srbija ), i odgovori su mu morali biti odmjereni i promisljeni.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2013. u 23:04
    Ja garantiram da si ti,Šukeru, glup ko k....c!!!!!
    Obrisan korisnik