Zimski sportovi

Medveščak 14. najgledaniji klub u Europi, deveti po ispunjenosti kapaciteta dvorane

Borna Rupnik • četvrtak, 14.03.2013.
Medveščak 14. najgledaniji klub u Europi, deveti po ispunjenosti kapaciteta dvorane
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medveščak ukupno je 14. najgledaniji klub na Starom kontinentu, potvrdio je IIHF objavivši podatke o posjećenosti na tribinama...

Po završetku prvih dijelova natjecanja u svim europskim ligama, Međunarodna hokejska federacija (IIHF) objavila je podatke o prosječnom broju gledatelja pojedinih klubova. Zagrebački Medvjedi ponovno su zauzeli respektabilnu poziciju - 14. mjesto.

Momčad Martyja Raymonda ove je sezone pratilo 7.944 gledatelja po utakmici, a vrh drži švicarski Bern s čak 16.330 gledatelja po utakmici.

Slijede Dinamo iz Minska te njemački Eisbären Berlin, s više od 14.000 navijača u prosjeku.

Više od 10.000 navijača po utakmici imaju još Kölner Haie, SKA St. Peterburg i Adler Mannheim, a ispred Medveščaka još su Slovan Bratislava, Jokerit Helsinki, Lions Zürich, Lokomotiv Jaroslavlj, Frölunda Göteborg, Pardubice i Avangard Omsk.

Po postotku ispunjenosti kapaciteta dvorane, Medveščak stoji još bolje. S 90,4 posto ispunjene dvorane, Medveščak je deveti u Europi.

Najgledanije su momčadi EBEL-a, iza Medveščaka, Vienna Capitalsi i KAC, koji na europskoj ljestvici IIHF-a zauzimaju tek 52., odnosno 83. mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 14:55
    Svaka čast Sektoru B i svim navijačima :-) ...atmosfera i ove godine (izuzev one jedne tekme sa 10min šutnje) je bila fenomenalna..malac od dvije godine mi se navukao na hokej (još uvijek doma pjeva "alle alle") tako da sam na kraju morao skrivati dres da ne bi skužio da idem na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2013. u 12:09
    Mislim da je ovo jedan zanimljiv pokazatelj. Još kad se uzme u obzir u kojoj ligi igra Medveščak a u kojoj ovi drugi klubovi koji su spomenuti...stvarno raspektabilan podatak. Nadam se da će tako biti i u nadolazećim godinama.
    Obrisan korisnik