Rukomet

Goluža objavio popis za Mađare: Šunjić, Špelić, Matulić in, brončana četvorka iz Zagreba out

Iz hotela Panorama: Damir Žbulj • četvrtak, 14.03.2013.
Goluža objavio popis za Mađare: Šunjić, Špelić, Matulić in, brončana četvorka iz Zagreba out
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska rukometna reprezentacije, brončana s nedavno završenog Svjetskog prvenstva Španjolskoj, uskoro je ponovno u akciji. Očekuju ju dva izuzetno bitna dvoboja s Mađarskom u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo u Danskoj iduće godine. Izbornik Slavko Goluža predstavio je svoj popis igrača na koje računa početkom travnja...

Brončani iz Španjolske uskoro su ponovno u akciji. U kvalifikacijskim utakmicama početkom travnja odigrat će dvije važne utakmice protiv jake Mađarske, prvo u Veszpremu, a 6. travnja u zagrebačkoj Areni, što će biti povratak reprezentativnog rukometa u glavni hrvatski grad nakon četiri godine.

Izbornik Slavko Goluža prije svega je naglasio: "Zahvalio bih kao prvo svim navijačima koji su nas bodrili za vrijeme Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Znamo koliko nas vole, ali oni moraju znati koliko nam znači njihova velika podrška."

"Želimo dati sve od sebe da ih u ove dvije utakmice ne razočaramo, ali i da im se odužimo velikim spektaklom u Areni. Očekujemo ih u velikom broju."

Goluža je pojasnio svoj odabir za okršaje s Mađarima: "Vrlo su nam važne te utakmice, ali i kao početak priprema za Europsko prvenstvo naredne godine. Napravili smo neke izmjene, vratili su se neki igrači koji su bili ozlijeđeni, neki su novi su dobili priliku, a sve u svrhu projekta za novi olimpijski ciklus.".

Goluža je pozvao 16 igrača, a među odabranima nema četvorke iz CO Zagreba, Ivića, Marića, Mandalinića i Stepančića, koji su bili u Španjolskoj na svjetskoj smotri.

U Areni spektakl za čitavu obitelj

Utakmica s Mađarima je u Areni na rasporedu 6. travnja, a iz HRS su najavili spektakl iznad razine Svjetskog prvenstva koje je bilo u Zagrebu. Čitav program trajat će četiri sata, uz posebne šetnice napravljene za navijače s glazbenim, zabavnim, ali i rukometnim programom. Bit će pjevača, tamburaša, a poseban poziv dobile su i obitelji s djecom. Očekuje se i velik broj mađarskih navijača, njih oko tisuću, a naglašeno je kako prodaja ulaznica ide izuzetno dobro. Najjeftinija karta košta 30 kuna.

Od vratara tako su tu Alilović i Šunjić, krila Ninčević, Šprem, Horvat i Matulić, pivoti su Vori i Musa dok su na vanjskim pozicijama oporavljeni Lacković i Buntić, Kopljar, Gojun, Bičanić, Duvnjak i Nikola Špelić iz Maribora. Nema i dalje Štrleka i Čupića, koji su na dobrom putu oporavka, ali se na njih u reprezentaciji još uvijek ne računa.

Goluža je približio što Hrvatsku čeka u Veszpremu 4. travnja: "Ne treba niti govoriti što nas čeka u Veszpremu, sedam tisuća bučnih navijača. Znam ih dobro kakvi su jer sam igrao tamo. Bit će teško, oni su u maloj prednosti, jer je većina igrača na okupu u Pick Szegedu i Veszpremu, a mi ćemo imati dva prava treninga prije utakmice."

"Garantiram kako ćemo ostaviti srce na terenu kako bismo dobili obje utakmice," najavio je Keta.

Pojasnio je malo još i odabir igrača: Lac i Bunta su se vratili, Šunjić je dobio priliku jer je u izvrsnoj formi, Špelić je odličan u Mariboru. Mi imamo u planu isprobati sve igrače, a nadamo se ako ove svije utakmice prođu dobro da ćemo u završetku kvalifikacija moći pokupiti i priključiti još mlađih igrača, kako bismo starijima omogućili poštedu."

Kapetan CO Zagreba napokon je dočekao reprezentativni povratak u Arenu, nakon četiri godine: "Znamo dobro protiv kog igramo, često smo se sretali posljednje vrijeme na natjecanjima, a igrali smo s njima i relativno nedavno u kvalifikacijama. Sjećam se kako smo izgubili u Veszpremu, bit će i sada tamo neugodno, jer imaju brojne i glasne navijače koji jako dobro razumiju rukomet."

Čuo sam se s nekim igračima i svi jedva čekamo povratak u Arenu. Baš me zanima što će nam moji Zagrepčani prirediti? Očekujem odličnu atmosferu i naravno pobjedu," zaključio je za kraj Horvat, koji će u izostanku ozlijeđenog Čupka biti prvo desno krilo reprezentacije.

Popis za kvalifikacijske utakmice s Mađarskom:

Vratari: Mirko Alilović (Veszprem), Mate Šunjić (Nexe)

Krila: Ivan Ninčević (Füchse), Lovro Šprem (CO Zagreb), Zlatko Horvat, Jerko Matulić (CO Zagreb)

Vanjski igrači: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Blaženko Lacković (HSV), Nikola Špelić (Maribor), Jakov Gojun (Atletico Madrid), Domagoj Duvnjak (HSV), Drago Vuković (Lübbecke), Damir Bičanić (Chambery)

Pivoti Igor Vori (HSV), Željko Musa (Kielce)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 10:30
    http://www.hrsport.net/vijesti/458140/rukomet-kup-ehf/marin-sego-i-ivan-pesic-ponovno-sjajnim-izvedbama-predvodili-svoje-ekipe-do-pobjeda-u-kupu-ehf-a/Vidi limitirani opet se dogodilo ono kaj ti pričam, a ti neznaš kaj češ od muke pa mi trpaš riječi u usta, kao npr. da ja pljujem po Iviću, pročitaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 23:12
    Boli me kita za minusima,ja sam jedan od rijetkih koji je još prije 2 godine govorio da Balić više ovoj reprezentaciji ne treba,i da svi ovi starij osim Sulić i Špoljarića su opravdano maknuti iz nacionalnog tima,jer su ih godine pregazile za razliku od Francuza koji su samo braću Gille neopravdano... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 23:11
    A šta ćeš nekim ljudima je džaba i reći i objasniti i nacrtati i napisati,to su ljudi poput tebe.A takve ljude teško majka može roditi,prije tata.Sve sam ti ja i više nego dovoljno objasnio,ti pljuješ po momku koji je sjajno branio jesenas a sad nešto malo slabije brani.I govoriš meni kako sam ja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 20:21
    Ti si fakat poseban slučaj, ne da nisi u nijednom postu odgovorio na moje pitanje i to argumentirao nego se samo još dublje zakopavaš, i još ti ekipa trpa minuse ... ja sam ti za svaku tvrdnju priložio argument a problem sam ti detaljno razradio jer ti je to bilo prijeko potrebno da shvatiš, a znam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2013. u 20:13
    To je drugo što si ti limitiran u mozak,pa su ti igrači od 24 godine mladi još uvijek.To je drugo što su nekad dok je naš ekipni sport bio na zdravim nogama,igrači od 19-20 godina nosili te ekipe ili reprezentacije,a sad zbog takvih u većini slučajeva igrači su sa 25 još uvijek klinci.To je tebi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik