Rukomet

Varaždinci iznenadili "medvjede"

Marko Breljak • subota, 15.04.2000.

Varteks Tivar - Zagreb Osiguranje 29:28 (18:14)
Gledatelja: 400
Suci: Čengić i Juršić iz Pule

Varteks Tivar: Lacković 4, Opančar, Jagačić 4, Žnidarić 1, Belko 6, Rodik 1, Turković 1, Malner 4, Vujović, Brkinjač 8.

Zagreb Osiguranje: Đurašin, Baković 6, Uremović 1, Dobronić 2, Brož 5, Radić 4, Horvat 2, Rodinis 1, Glavinić 6, Badurina, Petruševski 1.

Obrane za Varteks Tivar: Vujović 24.
Obrane za Zagreb Osiguranje: Badurina 13.

U utakmici 2. kola lige za prvaka Varteks Tivar, na krilima odličnog vratara Vujovića, iznenadio je momčad Zagreb osiguranja i pobjedio sa 29:28. Varaždinci su sigurnije ušli u meč i već u trećoj minuti poveli sa čak 4:0. Prednost su održavali do odmora, na koji se otišlo sa rezultatom 18:14.

U drugi dio Zagrepčani ulaze nešto bolje te smanjuju na 23:21. Tada koncentracija medvjeda ponovo pada i tivarovci sa četiri uzastopna gola dolaze do najveće prednosti od šest golova. u zadnjih 10-ak minuta gosti konstantno smanjuju prednost, ali je u uzbudljivoj završnici pobjeda, rezultatom 29:28, ipak pripala mladim Varaždincima. I to potpuno zasluženo jer čini se da su nekako više željeli pobjedu.

Gosti su djelovali zbunjeno i nervozno što im je donijelo poraz. Trener Željko Zovko mora biti zabrinut jer momčad Medveščaka, usprkos velikog broja kvalitetnih igrača, nije ukomponirana na kvalitetan način.

Momčad Varteksa, iako rasterećeni ulaze u ovu ligu, pokazala je ipak da neće biti lak zalogaj niti za veće klubove. Fantastičnu večer Borisa Vujovića, koji je imao čak 24 obrane, sjajno su iskorištavali u napadu te zasluženo došli do vrijedne pobjede. Vrijedne, jer se mladi igrači najbolje razvijaju ako pobjeđuju u tijesnim završnicama. Bila bi prava sportska nepravda da zbog pomanjkanja financijskih sredstava, moraju rasprodati svoje najveće potencijale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!