Zimski sportovi

Letang: "KHL bi bila drastična promjena. Intrigira me, ali trebao bih dobro razmisliti"

Borna Rupnik • petak, 15.03.2013.
Letang: "KHL bi bila drastična promjena. Intrigira me, ali trebao bih dobro razmisliti"
Foto: Davor Sajko

Kapetan zagrebačkih Medvjeda, Alan Letang, govorio je po završetku sezone o svojoj budućnosti u klubu. Priznaje da dosta ovisi o mogućem ulasku u KHL...

Medveščak je svoju četvrtu sezonu u EBEL-u završio u četvrtfinalu, porazom 4-2 od Red Bulla iz Salzburga. Hokejaši Martyja Raymonda tako nisu uspjeli u svojoj namjeri - cilj je bio postavljen visoko, na naslov prvaka.

"Nadam se da će Vienna Capitalsi osvojiti EBEL jer znam neke igrače, s Benoitom Grattonom i Francoisom Fortierom sam igrao u Hamburgu, imaju solidnu momčad, dobru u napadu i s mnogo srca. Na prvom su mjestu gotovo cijele sezone i zaslužili su naslov. Mislim da će se u finalu za naslov boriti s Klagenfurtom".

"Cilj je svake sezone isti, osvajanje naslova i ne smije se mijenjati. Nema smisla dolaziti na pripreme s mišlju 'idemo odigrati sezonu pa ćemo vidjeti što će biti'. Od početka priprema moraš tako graditi momčad jer cijela poanta hokeja i jest osvajanje naslova. Možda na kraju ne ostvariš taj glavni cilj, ali svi ti mali uspjesi koje pokupiš sa strane su bitni i zbog njih se moramo osjećati ponosno", komentirao je kapetan Medveščaka Alan Letang u razgovoru za službene stranice hrvatskog predstavnika u regionalnom društvu.

"Bila je ovo odlična sezona, puna uspona i padova. Imali smo teških razdoblja, ali smo ih zajedno uspjeli prebroditi. Nažalost, u četvrtfinalu smo izgubili od momčadi koja se čupala da uđe među osam najboljih. U ovoj seriji smo imali osjećaj kao da se penjemo na najviši planinski vrh, a ne da igramo hokej. Bilo je toliko trenutaka u kojima smo mogli dići ruke od svega, bili smo ozlijeđeni, bolesni i umorni, ali nismo odustali. Nikada nije lako kada u seriji tri puta izgubiš u produžetku. Teško se pomiriti s time. No, serija nije išla samo u jednom smjeru, i mi smo mogli proći dalje. Nažalost, njima su se posrećili golovi kada su im najviše trebali. Ponekad momčad, igrači koji ostanu u klubu, nakon takvog ispadanja su u narednoj sezoni još gladniji za pobjedom", nastavio je Letang.

Pogled prema budućnosti nosi i priču o mogućem sudjelovanju Medveščaka u drugoj najjačoj ligi na svijetu. KHL je izgledna opcija, ali zasad ne i definitivna.

"Obavijestili su me iz HSHL-a da mi državljanstvo neće biti riješeno prije rujna, tako da ništa od nadolazećeg Svjetskog prvenstva, ali možda zaigram na idućem. Volio bih to. Bila bi to još jedna lijepa crtica u mom životopisu i bilo bi zgodno reći kako sam igrao za selekciju Kanade i Hrvatske".

"Ako pogledate ove četiri sezone koliko klub djeluje na profesionalnoj razini, u posljednje dvije osnovni dio sezone završili smo na drugom mjestu, ove smo jedno vrijeme bili i na prvom mjestu. Ima momčadi koje u deset godina ne naprave takav uspjeh, čak niti ne izbore doigravanje. Mislim da nije mala stvar što druga najbolja hokejska liga na svijetu želi u svom društvu imati zagrebački klub. Kada sve to rezimirate, nevjerojatno je što je sve klub postigao u ove četiri sezone i to isključivo vlastitim novcem te voljom i ulaganjima Damira Gojanovića, predsjednika kluba", naglasio je kapetan Medvjeda.

Alan Letang svjestan je da s 37 godina na leđima "mora početi slušati svoje tijelo", stoga još nije donio konačnu odluku hoće li i naredne sezone nositi plavi dres Medveščaka.

"Sve je još uvijek otvoreno s obzirom da se još uvijek ne zna hoće li momčad igrati u EBEL-u ili u KHL-u", izjavio je, "a kada se sazna, sjest ću sa stručnim stožerom kluba i zajedno ćemo odlučiti što ćemo i kako dalje, koji su njihovi planovi za budućnost. Ako ću se uklapati u planove kluba, rado ću se vratiti i odigrati bar još jednu sezonu. Što se fizičkog stanja tiče, siguran sam da mogu odigrati još jednu".

"Nisam previše razmišljao o tome što će biti ako uđemo u KHL. To je sasvim druga razina hokeja koja mijenja sve, pa čak i treninge tijekom ljeta i priprema. Ako se to dogodi, definitivno ću morati malo duže razmisliti nego što ću razmišljati ako ostanemo u EBEL-u. KHL bi bila drastična promjena na kraju karijere i to me svakako intrigira, ali realno, trebao bih dobro razmisliti", zaključio je Alan Letang.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn16.03.2013. u 09:29
    nije potrebno pisat eseje o ligama ali o nekim drugim stvarima jest... ja cu par tocaka u korist EBELa navesti, pa dajte pls procitajte a minus mi puknite ako pisem gluposti, a ne ako se neslazete :D 1) ulaskom u KHL mi smo dosegli plafon nasih mogucnosti, nece biti vise niceg iznad cime cemo... [više na forumu]
    greenhorn
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 14:55
    ja sam za KHL. Neću objašnjavat jer mislim da je nepotrebno pisat eseje o ovoj ili onoj ligi. KHL-u moj glas
    Obrisan korisnik