Rukomet

Marin Šego i Ivan Pešić ponovno sjajnim izvedbama predvodili svoje ekipe do pobjeda u Kupu EHF-a

Damir Žbulj • nedjelja, 17.03.2013.
Marin Šego i Ivan Pešić ponovno sjajnim izvedbama predvodili svoje ekipe do pobjeda u Kupu EHF-a

Sjajna je ponovno bila rukometna atmosfera u Mariboru, gdje je domaćin u petom kolu skupine C Kupa EHF-a pružio još jednu odličnu partiju u pobjedi nad danskim Holstebrom. Mariborčane je predvodio izuzetno raspoloženi Ivan Pešić, koji je prikupio čak 15 obrana, dok je zapažen napadački učinak imao Nikola Špelić, koji je suparničku mrežu zatresao pet puta. U Poljskoj je Wisla očekivano nadvisila norveški Elverum, uz još jednu izvrsnu vratarsku partiju Marina Šege, koji je obranio 14 lopti. Švedska Eskilstuna Guif, uz tri pogotka standardnog Luke Sokolića, na svom je terenu poražena od njemačkog Frisch Auf Göppingena...

Mariborska dvorana Tabor stvarno je postala neosvojiva utvrda tamošnjih rukometaša, koji su i u trećem domaćem nastupu ostvarili i treću pobjedu te su se približili na korak do prolaska u četvrtfinale Kupa EHF. Bez bodova su u Sloveniji ostali i Rajkovićev Elverum i Šegina Wisla, a svoju kvalitetu Mariborčani su svoju kvalitetu dokazali i protiv danskog Holstebroa, kojeg su svladali s četiri pogotka viška.

U izjednačenom otvaranju utakmice prevagu je napravio hrvatski vratar Ivan Pešić, koji je odličnim izvedbama omogućio razliku za domaći sastav. Sredinom prvog poluvremena prednost je i tri pogotka, a iako su gosti u završnici stigli do minimalnog zaostatka, Nikola Špelić pogađa sa zvukom sirene za 14:12, za preostalih 30 minuta.

U nastavku izuzetno izjednačena utakmica u kojoj su ponovno presudili vratari. Odlično je branio Pešić, nekoliko važnih obrana uhvatio je i rezervni vratar Čudić i u posljednje dvije minute ulazi se s +4 za Maribor. Domaćin nije ispustio stečenu prednost, za konačnih 31:27.

Sjajan je bio Ivan Pešić, koji je još jednom imao dvoznamenkasti učinak 15 obrana, Nikola Špelić, kojeg je izbornik Slavko Goluža zasluženo pozvao u reprezentaciju za utakmice s Mađarskom, u pobjedu je ugradio pet golova, Mate Svalina precizan je bio jednom, dok se Marko Tarabochia nije upisao u listu strijelaca. Razgor s devet i Zarabec sa sedam bili su najefikasniji.

Maribor je prvi na ljestvici sa sedam bodova, u posljednjem kolu gostuju kod Elveruma Gorana Rajkovića i u velikoj su prilici plasirati se u četvrtfinale ovog natjecanja.

U borbu za prolaz skupine uključila se i Wisla, koja je nakon poraza na domaćem terenu od Holstebroa te na gostovanju kod Maribora, zaredala s dvije pobjede. Slovence su svladali na domaćem terenu, a sada i norveški Elverum Gorana Rajkovića te će u posljednjem kolu na gostovanju u Danskoj odlučivati o prolasku u četvrtfinale Kupa EHF.

Domaćin je i dalje bez usluga ozlijeđenog srpskog dvojca Nenadić - Nikčević, ali je i dalje bio prejak za ove skandinavske goste. Osim rane prednosti od dva pogotka, Elverum nije tijekom utakmice imao pravu šansu, domaćin je napravio razliku od nekoliko pogodaka i sačuvao ju do kraja dvoboja.

Marin Šego ponovno je bio izvrstan sa 14 obrana, dok s druge strane terena Rajković je uspio zaustaviti samo tri lopte. Njegov norveški suigrač Nergaard obranio je devet udaraca Poljaka.

U ostalim subotnjim dvobojima Luka Sokolić i njegova švedska Eskilstuna Guif poražena je na svom terenu od njemačkog Frisch Auf Göppingena sa šest pogodaka zaostatka. Svjetski juniorski prvak s Hrvatskom iz 2009. godine Luka Sokolić u porazu svoje ekipe u strijelce se upisao tri puta. U skupini A još je španjolska Naturhouse La Rioja uvjerljivo nadigrala slovenski Cimos.

U skupini B Rhein-Neckar Löwen je doslovno razbio slovački Tatran sa 16 pogodaka viška, dok su njemački predstavnici potvrdili svoju dominaciju ovim natjecanjem nakon pobjede Magdeburga kod turskog Bešiktaša.

Ostale utakmice petog kola Kupa EHF igraju se u nedjelju, a valja izdvojiti nastup Nantesa u skupini D Stefana Vujića na domaćem terenu protiv rumunjske Stiinte Bacau.

Kup EHF, 5. kolo:

Skupina A:
Eskilstuna Guif - Frisch Auf Göppingen 25:31 (12:17)
Naturhouse La Rioja - RK Cimos Koper 35:28 (19:14)
Poredak: Frisch Auf Göppingen 8, Naturhouse La Rioja 8, RK Cimos Koper 4, Eskilstuna Guif 0;

Skupina B:
Rhein-Neckar Löwen - Tatran Prešov 36:20 (21:10)
KIF Kolding - Motor Zaporožje, nedjelja
Poredak: Rhein-Neckar Löwen 8, KIF Kolding 6 (4), Tatran 4, Motor Zaporožje 0;

Skupina C:
Orlen Wisla Plock - Elverum Handball Herrer 30:25 (17:14)
RK Maribor Branik - Team Tvis Holstebro 31:27 (14:12)
Poredak: Maribor 7, Team Tvis Holstebro 6, Orlen Wisla Plock 6, Elverum 1;

Skupina D:
Bešiktaš - SC Magdeburg 17:27 (9:10)
Nantes - Stiinta Municipal Dedeman Bacau, nedjelja Poredak: Magdeburg 9, Nantes 5 (4), Stiinta Bacau 2 (4), Bešiktaš 2;

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 11:53
    Nista protiv Hrvata,Makedonca,Srba,Crnogorca,ja sam veliki Jugofil..ali..imaju Slovenci samo jedan razlog da bi se prikljucili (oprostite - ovom ciganskom kad pricamo o organizaciji i sportskom respektu) SEHA natjecanju?Liga u kojoj ista momcad dva puta u dvije sezone nedolazi u Presov?U kojoj te... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2013. u 10:27
    Nevjerovatan Maribor! Ovi klinci igraju kao ludi! svaka cast!
    Obrisan korisnik