Rukomet

Jako dobra predstava Stefana Vujića u novoj europskoj pobjedi Nantesa

Damir Žbulj • ponedjeljak, 18.03.2013.
Jako dobra predstava Stefana Vujića u novoj europskoj pobjedi Nantesa

Sjajan posao napravili su rukometaši Nantesa u posljednjih nekoliko dana. Nakon fantastične prvenstvene pobjede nad PSG-om, do tada jedine neporažene ekipe LNH-a, na domaćem terenu slavili su i u europskom natjecanju, u petom kolu skupine D Kupa EHF-a. Svladali su rumunjsku Stiintu Bacau 32:27, uz četiri pogotka Stefana Vujića, što im je osiguralo četvrtfinale tog natjecanja koje svoj završni turnir ima upravo u Nantesu...

Francuski Nantes pobjedom nad rumunjskom Stiintom Bacau, pred gotovo pet tisuća svojih navijača, osigurao je nastup u četvrtfinalu Kupa EHF. Iako su prije samo nekoliko dana na svom terenu skinuli skalp vodećoj i do tada neporaženoj ekipi pariškog PSG-a, imali su snage za još jednu odličnu predstavu i novu pobjedu u europskom natjecanju.

Najefikasniji domaći igrač bio je Valero Rivera s osam pogodaka, ali izuzetno dobar bio je i hrvatski internacionalac Stefan Vujić, koji je postigao četiri pogotka iz pet pokušaja. Precizan je četiri puta bio i Alberto Entrerrios, a solidnu partiju pružio je i Michele Škatar, bez obzira što se u listu strijelaca upisao samo jednom.

Slika 1 od 1.

Od samog početka Nantes je pokazao svoju snagu, napravio razliku, koju je do poluvremena uspio povećati čak na sedam pogodaka (20:13). U nastavku je bilo i devet razlike, a gosti iz Rumunjske jedino su pred kraj uspjeli ublažiti poraz, za konačnih 32:27.

Uzbudljiv raspored za Nantes nastavlja se već u srijedu kada un domaćem prvenstvu igraju važnu utakmicu na gostovanju kod Créteila. U posljednjem kolu skupine D Kupa EHF gostuju kod turskog Bešiktaša, nakon čega će biti poznati svi sudionici četvrtfinala ovog natjecanja.

Većina utakmica petog kola Kupa EHF odigrana je u subotu, a u nedjeljnom rasporedu samo su još na terenu bili rukometaši danskog KIF Koldinga i Motora iz Zaporožja. Pomalo je i iznenađujuća bila pobjeda gostiju iako je Kolding već praktički osigurao prolaz među osam najboljih ekipa. Danci su prije samo nekoliko dana, kolo prije kraja, osigurali naslov u domaćem prvenstvu, čime su izborili nastup u skupini Lige prvaka naredne sezone.

Kup EHF, 5. kolo:

Skupina A:
Eskilstuna Guif - Frisch Auf Göppingen 25:31 (12:17)
Naturhouse La Rioja - RK Cimos Koper 35:28 (19:14)
Poredak: Frisch Auf Göppingen 8, Naturhouse La Rioja 8, RK Cimos Koper 4, Eskilstuna Guif 0;

Skupina B:
Rhein-Neckar Löwen - Tatran Prešov 36:20 (21:10)
KIF Kolding - Motor Zaporožje 25:27
Poredak: Rhein-Neckar Löwen 8, KIF Kolding 6, Tatran 4, Motor Zaporožje 2;

Skupina C:
Orlen Wisla Plock - Elverum Handball Herrer 30:25 (17:14)
RK Maribor Branik - Team Tvis Holstebro 31:27 (14:12)
Poredak: Maribor 7, Team Tvis Holstebro 6, Orlen Wisla Plock 6, Elverum 1;

Skupina D:
Bešiktaš - SC Magdeburg 17:27 (9:10)
Nantes - Stiinta Municipal Dedeman Bacau 32:27 (20:13)
Poredak: Magdeburg 9, Nantes 7, Stiinta Bacau 2 , Bešiktaš 2;

Foto: HBC Nantes / Sylvain Artu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!