Nogomet

Održan sastanak Vlade, HNS-a i Uefe o huliganizmu, Šuker najavio kandidaturu jednog grada za EP 2020.

Maj Gašparac • ponedjeljak, 18.03.2013.
Održan sastanak Vlade, HNS-a i Uefe o huliganizmu, Šuker najavio kandidaturu jednog grada za EP 2020.
Foto: FaH

U ponedjeljak se održao sastanak predstavnika Vlade, HNS-a i Uefe na kojemu se govorilo o huliganizmu na sportskim terenima, gdje je predstavnik Uefe František Laurinec izjavio da je ta organizacija "spremna na suradnju, pomoć i savjetovanje" kako bi se poboljšalo stanje u tom području.

U Ministarstvu unutarnjih poslova održan je sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, Uefe i Vlade. Delegacije navedenih institucija su predvodili predsjednik HNS-a Davor Šuker, predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost i član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da će Vlada učiniti sve kao bi spriječila huliganizam na stadionima. Također, kako prenosi HRT, rekao je da "nije problem u zakonu već u njegovoj implementaciji".

"Moći ćemo napraviti konkretne mjere kroz Nacionalno tijelo za borbu protiv nasilja u sportu kada snimimo zajedničko stanje, posebno oko licenciranja klubova", rekao je Ostojić.

Davor Šuker je poručio kako je HNS jako zabrinut što je što je Hrvatska "deveta na svijetu na Fifinoj ljestvici, a prva po plaćanju kazni." Predsjednik HNS-a najavio je i da će jedan hrvatski grad biti kandidat za Europsko prvenstvo 2020. godine.

"Sudjelovat ćemo u kandidaturi za Europsko prvenstvo 2020. godine, jedan hrvatski grad bit će ponosan na nacionalni stadion", rekao je Šuker.

Predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost i član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec otkrio je kako je na stadionu bilo riječi o postupcima koji se trebaju napraviti sada i u budućnosti. Poručio je kako je UEFA spremna na "suradnju, pomoć i savjetovanje u cilju poboljšanja situacije".

Ministar Željko Jovanović rekao je kako će delegacija Uefe dati pohvale za ono što su Vlada i HNS učinili u vidu sprečavanja huliganizma, rasizma, vrijeđanja na stadionima, nacionalizma i osiguravanja financijskog fairplaya te zaustavljanja ilegalnog klađenja i namještanja rezultata.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2013. u 01:43
    Jednog grada!!!??? Krasno!!! Koji god da grad bude "izabran" opet će podijeliti nogometni i ini puk i izpolitizirati cijelu priču. Pa zar smo toliko nesposobni kao 9. reprezentacija na Svijetu sami (uz npr. Sloveniju, ili eventualno Bosnu) istaknuti kanditaturu za EP. ili SP.!? Zar kod... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2013. u 23:50
    ne znam zašto al kad vidim te face na čelu sa brendonovom ne osjećam se nešto ugodno... Kakve su to ljigave face...do kad će nama ova banda voditi nogomet, pitam se !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2013. u 22:01
    Samo glupane zamaraju takvi komentari.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.03.2013. u 22:00
    Što će to biti 2020. godine prvenstvo u 365 zemalja koji će to cirkus biti više to nikoga neće zanimati posebno 2016 kada igra 24 ekipe čista glupost samo je u pitanju novac nadam seda tako neće i SP unišiti poz Platiniju
    Obrisan korisnik
  • nido18.03.2013. u 20:31
    Sigurno je da ce se sve uciniti da se namaknu novci i sve ostalo sto je potrebno da Zagreb dobije novi stadion a izgovor je ovo prvenstvo koje ce se igrati 2020. g.
    nido