Automoto

WTCC: Monza otvara novu sezonu, Huff po obranu naslova u drugom automobilu

Josip Piršljin • petak, 22.03.2013.
WTCC: Monza otvara novu sezonu, Huff po obranu naslova u drugom automobilu

Ovog vikenda započinje novo, deveto izdanje Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Prva postaja u novoj sezoni WTCC-a je Monza u Italiji, a po obranu naslova kreće Robert Huff koji je promijenio momčad i automobil.

Poslije duge pauze koja je trajala više od tri mjeseca, WTCC se ponovno vraća u akciju. 25 najboljih svjetskih vozača ovog će vikenda snage odmjeriti na legendarnoj talijanskoj stazi Monza. Prve dvije od ukupno 24 utrka voze se u nedjelju, dok su kvalifikacije na rasporedu dan prije. Promjena u bodovanjima i sustavu kvalifikacija nije bilo.

Naslov od prošle godine brani Robert Huff. Britanac je u uzbudljivoj završnici uzeo titulu Yvanu Mulleru, tadašnjem momčadskom kolegi iz Chevroleta, no Britanac i Francuz više ne voze isti automobil. Huff je od ove sezone za volanom SEAT Leona.

"Bila je ovo duga i teška zima. Nekako je početak ove godine došao kasno. Vrlo sam uzbuđen zbog starta prvenstva, ovdje u Monzi nas je dočekalo sunce i 20 stupnjeva tako da očekujem zanimljive utrke", kazao je britanski vozač u španjolskoj momčadi.

Slika 1 od 1.

"Vrlo sam sretan u novoj sredini, no još uvijek učim i prilagođavam se. U utrkama ću izaći i dati sve od sebe. Znam da nemamo najbrži automobil na stazi, ali njegova je kvaliteta dokazana i možemo biti opušteniji i vidjet ćemo što će nam ova sezona donijeti", ističe Huff.

Njegov najveći konkurent u sezoni 2013. najvjerojatnije će ponovno biti Muller koji je ipak ostao u Chevroletu. Višestruki prvak skroman je u najavama, a ostao je bez kolege Alaina Menua koji će se natjecati u Porsche Supercupu.

"Vidjet ćemo kako ćemo se snaći ove sezone. Radili smo dosta na automobilu, no tek će prvih nekoliko utrka pokazati jesmo li na dobrom putu", zaključio je Francuz kojem će ove godine društvo u momčadi raditi Alex MacDowall, Tom Chilton i James Nash iz Velike Britanije i Michael Nykjaer iz Danske.

Od iskusnijih vozača ostali su Tom Coronel u momčadi BMW-a koja je skupila respektabilni sastav. Tu je još Mehdi Bennani, Stefano D'Aste i Franz Engstler. I od Honde se očekuje puno ove sezone. Došao je bivši prvak Gabriele Tarquini iz SEAT-a, te Norbert Michelisz i Tiago Monteiro. Tu je još i ruska ekipa na čelu s Aleksejem Dudukalom u Ladi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!