Rukomet

Mocsai objavio popis Mađara za dvije utakmice s Hrvatskom

Damir Žbulj • nedjelja, 24.03.2013.
Mocsai objavio popis Mađara za dvije utakmice s Hrvatskom
Foto: EPA

Mađarska rukometna reprezentacija spremno dočekuje nastavak kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo koje će se naredne godine održati u Danskoj. Njihov izbornik Lajos Mocsai obznanio je popis igrača na koje računa za skorašnje dvije utakmice s Hrvatskom...

Hrvatska i Mađarska nakon dva odigrana kola poravnate dočekuju nastavak kvalifikacija za europsku rukometnu smotru koja je na rasporedu u siječnju iduće godine u Danskoj. Golužini reprezentativci upisali su dvije pobjede, domaću nad Slovačkom te gostujuću nad Latvijom, dok su Mađari bili uspješniji od istih suparnika, ali su Latviju svladali kući a Slovake na gostovanju.

Popis kojeg je iznio mađarski izbornik nije ponudio neke posebno iznenađenje, nalazi se na njemu nekoliko mladih imena i nada njihova rukometa, ali okosnica s nedavnog Svjetskog prvenstva predvođena njihovom legendom Laszlom Nagyem je i dalje prisutna.

Vratarskom dvojcu iz Pick Szegeda Mikler - Tatai priključen je i treći čuvar mreže, Péter Pallag iz ekipe Csurgói.

Na desnom krilu Harsányiju je pridodan Gabor Szalafai (B.Braun Gyöngyös), dok su na lijevoj strani Vadkerti iz Szegeda te Szabolcs Törő (Grundfos Tatabánya).

Kružni napadači bit će Szabolcs Zubai iz Szegeda, Timuzsin Schuch iz Veszprema te Szabolcs Szöllősi (Csurgói KK).

Izbornika Mocsaija sigurno će veseliti povratak Ferenca Ilyesa, koji je zbog ozljede propustio SP u Španjolskoj, pogotovo kada mu zbog slomljenog prsta nije na raspolaganju Lekai iz Celja. Uz Laszla Nagya, njegova prezimenjaka Kornela iz Dunkerquea i opasnog Gábora Császára na vanjskim pozicijama tu su još i Gábor Ancsin, izbornikov sin Tamas Mocsai, Barna Putics te Akos Lele (Grundfos Tatabánya).

Kao rezerve svoju priliku čekaju mladići Bence Zdolik (Balatonfüredi KK) i Milán Varsandán (B.Braun Gyöngyös).

Hrvatska je u posljednje vrijeme često igrala s Mađarima i u dobrom je pobjedničkom nizu. Slavio je Goluža sa svojim igračima protiv njih i u borbi za broncu na Olimpijskim igrama u Londonu, a hrvatski rukometaši porazili su ih i u skupini na nedavnom Svjetskom prvenstvu gdje su uzeli također broncu.

Prva utakmica protiv Mađarske igra se 4. travnja u Vespremu, dok je uzvrat samo dva dana kasnije, 6. travnja u zagrebačkoj Areni, gdje se Hrvatska vraća nakon četiri godine odsustva.

Popis mađarske rukometne reprezentacije:

Vratari: Roland Mikler (Pick Szeged), Péter Tatai (Pick Szeged), Péter Pallag (Csurgói KK)
Krila: Gergely Harsányi (Grundfos Tatabánya), Gábor Szalafai (B.Braun Gyöngyös); Attila Vadkerti (Pick Szeged), Szabolcs Törő (Grundfos Tatabánya)
Kružni napadači: Szabolcs Zubai (Pick Szeged), Timuzsin Schuch (MKB Veszprém), Szabolcs Szöllősi (Csurgói KK)
Vanjski igrači: László Nagy (MKB Veszprém), Gábor Ancsin (Pick Szeged), Tamás Mocsai (Hannover-Burgdorf); Gábor Császár (MKB Veszprém), Kornél Nagy (Dunkerque), Ákos Lele (Grundfos Tatabánya); Ferenc Ilyés (Wisla Plock), Barna Putics (VfL Gummersbach);

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.03.2013. u 12:53
    Lol opet ona slika sa erotčnim sadrzajem izmedu Zubaia i Duleta.
    narada108
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 14:31
    jaki, jaki...ali ne kao mi-bez obzira na klauna na klupi!
    Obrisan korisnik