Automoto

Muller: "Pogreške drugih vozača donijele su mi dvostruku pobjedu"

Igor Šestak • ponedjeljak, 25.03.2013.
Muller: "Pogreške drugih vozača donijele su mi dvostruku pobjedu"

Utrkama na legendarnoj stazi u Monzi započela je nova sezona u WTCC seriji. Prvim natjecateljskim vikendom u 2013. godini dominirao je Francuz Yvan Muller u Chevroletu koji je upisao dvostruku pobjedu. Nakon utrka opisao je kako su uvjeti zbog kiše bili izrazito teški te da je do pobjede u drugoj utrci došao zahvaljujući pogreškama drugih vozača...

Francuski vozač Yvan Muller odlično je krenuo u novu sezonu World Touring Car Championshipa. Prvog natjecateljskog vikenda, koji se održao na legendarnoj Monzi u Italiji, Francuz je sa svojim Chevroletom ostvario pole position i dvostruku pobjedu. Obje utrke održane su u vrlo zahtjevnim kišnim uvjetima, no to trostrukom prvaku nije smetalo.

U prvoj je utrci čuvao prvu poziciju od starta pa sve do cilja, a zasmetao mu nije ni sigurnosni automobil pod kojim se startalo u utrku i koji je morao intervenirati u četvrtom krugu. "U drugom krugu mi se slomio brisač i to mi je stvaralo probleme. Srećom, bio sam u vodstvu pa mi to nije predstavljalo toliki hendikep. Nisam želio previše pritiskati kako ne bih napravio neku veću pogrešku, samo sam se trudio ostati ispred Chiltona", objasnio je Muller.

Huff: "Izvukli smo maksimum"

Aktualni prvak WTCC serije, Rob Huff, imao je težak vikend. U subotnjim kvalifikacijama sudario se s Fredyjem Barthom i oštetio svoj SEAT. U prvu nedjeljnu utrku startao je sa začelja poretka, a u drugu iz boksa, ali je ipak u obje stigao do bodova. U prvoj je bio šesti, a u drugoj deseti. "Iz ovog nezgodnog vikenda izvukli smo maksimum. S oštećenim automobilom došli smo do prilično dobrih rezultata, a mislim da smo mnogo i naučili. Sada jedva čekam utrke u Marrakechu da pokažem što mogu sa svojom novom momčadi", izjavio je Huff.

Daleko veći izazov imao je u drugoj utrci kada je startao s desete pozicije, no sjajan start doveo ga je do četvrte pozicije već u prvom krugu. U nastavku utrke prestigao je Marca Bassenga, Michela Nykjaera i Gabrielea Tarquinija i upisao novu sjajnu pobjedu. "Uvjeti su bili nemogući. Jedva da su se vidjela svjetla na automobilu ispred, a u jednom trenutku nisam uopće znao gdje sam pa sam počeo kočiti skoro petsto metara prije zavoja. Nastojao sam zadržati poziciju u prvih pet, ali vozači ispred mene su činili manje pogreške i to mi je pomoglo da dođem do još jedne pobjede", izjavio je dvostruki pobjednik.

Chevrolet se ove sezone ne natječe u konstruktorskom poretku, ali Mullerova momčad RML imala je mnogo razloga za slavlje. Njen drugi vozač, Tom Chilton u prvoj je utrci bio drugi, dok je u drugoj zauzeo peto mjesto. Skupio je tako 32 boda i drugi je u ukupnom poretku iza Mullera koji ima maksimalnih 55.

"Automobil je bio sjajan ovog vikenda i po suhoj i po mokroj stazi. Morao sam biti vrlo oprezan kako ne bih napravio neku veću pogrešku. Prvo sam možda i malo previše riskirao, a onda sam počeo razmišljati o bodovima pa sam ipak malo usporio. Još upoznajem novu momčad, a Yvan je prvak od kojega mogu mnogo naučiti", izjavio je Chilton koji je momčadi RML pristupio uoči ove sezone.

Razloga za zadovoljstvo imao je i Gabriele Tarquini koji je u svom prvom nastupu za Hondinu momčad upisao četvrto i treće mjesto: "Uoči vikenda moj je cilj bio popeti se na pobjedničko postolje. U tome sam i uspio, ali u momčadi smo svjesni da moramo biti još bolji. Chevroletovi automobili su silno brzi i moramo naporno raditi kako bismo ih dostigli. Treba nam prva pobjeda što prije."

Vozači WTCC-a u akciju će ponovno za dva tjedna. Utrke u marokanskom Marrakechu na rasporedu su 7. travnja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!