Tenis

Vekić u Monterreyu protiv Cohen, Lučić-Baroni u Charlestonu na Oprandi

Vedran Babić • nedjelja, 31.03.2013.
Vekić u Monterreyu protiv Cohen, Lučić-Baroni u Charlestonu na Oprandi
Foto: Kristijan Komarica

Narednog tjedna nema ATP turnira jer su na rasporedu četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa, no zato na dvama WTA turnirima, u Monterreyu i Charlestonu, Hrvatska ima svoje adute...

U meksičkom Monterreyju sljedećeg se tjedna igra WTA turnir na tvrdoj podlozi vrijedan 235.000 američkih dolara. Hrvatska ondje ima jednu predstavnicu u glavnom turniru i jednu u kvalifikacijama.

U glavnom turniru nastupa Donna Vekić, čija je suparnica u prvom kolu Julia Cohen. 24-godišnja Amerikanka 128. je tenisačica svijeta, a ove je sezone ostvarila samo dvije pobjede u deset mečeva. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj. U slučaju pobjede, Vekić bi u drugom kolu igrala protiv sedme nositeljice Urszule Radwanske ili Marije Sanchez.

Tereza Mrdeža preskočila je prvu prepreku na putu do glavnog turnira. U kvalifikacijama je postavljena za četvrtu nositeljicu, a u prvom je kolu pobijedila Lauru Thorpe iz Francuske 0:6, 6:3, 6:2. Sljedeća suparnica joj je Amerikanka Nicole Melichar. Za plasman u glavni turnir potrebne su ukupno tri pobjede.

Prva nositeljica Monterreya je Angelique Kerber, a osim nje glavne su zvijezde još Marion Bartoli, Ana Ivanović i Marija Kiriljenko. Braniteljica naslova je Timea Babos.

U Charlestonu (SAD) se pak održava jači turnir na zelenoj zemlji. Nagradni fond je 795.707 američkih dolara, a nastupaju Serena Williams, Caroline Wozniacki, Samantha Stosur, Sloane Stephens, Venus Williams, Lucie Šafarova, Jelena Janković i mnoge druge.

Nastupa i Mirjana Lučić-Baroni, koja u prvom kolu igra protiv Romine Oprandi iz Švicarske. Oprandi je 59. tenisačica svijeta, a ove je sezone prikupila omjer od šest pobjeda i šest poraza. Pobjednica tog susreta u drugom kolu ide na šestu nositeljicu Lucie Šafarovu iz Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac01.04.2013. u 10:49
    i Mrdeža će upasti u turnir,prošla je dva kola kvalifikacija,a u trećem kolu igra protiv 400-te na svijetu.vrlo vjerojatni prolaz...
    teniosac
  • teniosac31.03.2013. u 21:32
    nadam se dobroj igri od Donne.a Lučić ko da su prepisivali ždrijeb od prošle godine,opet u drugom na Safarovu,prošle je pop...
    teniosac