Košarka

Iznenađenje u Litvi: Žalgiris upisao prvi ligaški poraz, sretnik - Neptunas

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.04.2013.
Iznenađenje u Litvi: Žalgiris upisao prvi ligaški poraz, sretnik - Neptunas
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Žalgiris muku muči s ozljedama i kompletiranjem momčadi, financijski problemi su već dobro poznata priča, a u posljednje vrijeme izgubila se i jako dobra forma koja ga je pratila. Dokaz tome je i poraz u domaćem prvenstvu kod Neptunasa...

Nakon devet pobjeda u litavskom prvenstvu, košarkašima Žalgirisa netko je stao na kraj. Prvi poraz upisali su na gostovanju kod Neptunasa, trećeplasirane momčadi prvenstva koja je slavila 78:77.

Žalgirisu nije pomogao niti nastup Marka Popovića kojeg neko vrijeme nije bilo na parketu, Neptunas je odigrao odličnu utakmicu i stigao je do pobjede.

Uspjeli su se gosti iz Kaunasa vratiti u utakmicu nakon što je Neptunas odlično krenuo i stigao do vodstva, međutim loše razdoblje Žalgirisa sredinom posljednje četvrtine donijelo je pobjedu domaćinu.

Neptunas je tu preuzeo vodstvo i poveo četiri poena razlike, imao je Žalgiris nekoliko prilika za potpuno hvatanje priključka, ali nije ih iskoristio.

20 sekundi prije kraja Popović je ubacio dva slobodna bacanja i smanjio na 78:77, domaćin odmah gubi loptu, ali McGrath ne ubacuje sa sirenom za pobjedu gostiju.

Robertas Javtokas je predvodio Žalgiris s 15 poena (5/5), Mindaugas Kuzminskas je dodao 14 poena (4/8) i šest skokova, a Mario Delaš za 21 minutu ubacio je 12 poena (6/9 za dva) uz pet skokova. Marko Popović je za 18 minuta ubacio sedam poena (1/2 za dva, 1/4 za tri) uz tri asistencije.

U domaćem sastavu Deividas Gailius je bio najbolji s 23 poena (8/13) i pet skokova.

Litavsko prvenstvo:
Neptunas - Žalgiris 78:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!