Rukomet

Goluža: "Sigurno će nam u Mađarskoj biti teško, ali bit će i njima"

Iz Kutije šibica: Damir Žbulj • utorak, 02.04.2013.
Goluža: "Sigurno će nam u Mađarskoj biti teško, ali bit će i njima"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak se okupila u Zagrebu te je navečer održala i prvi zajednički trening koji je bio i otvoren za javnost, točnije za sve ljubitelje rukometa. Ovog tjedna na rasporedu su dva izuzetno važna kvalifikacijska dvoboja s Mađarima, a izbornik Goluža ponudio je svoja razmišljanja pred nove reprezentativne akcije...

Nešto više od dva mjeseca prošlo je od završetka Svjetskog rukometnog prvenstva i osvajanja brončane medalje u Španjolskoj. Stiglo je vrijeme za novo okupljanje jer su pred reprezentacijom dva važna kvalifikacijska ogleda s Mađarima, jedan u Veszpremu u četvrtak, a drugi u subotu u zagrebačkoj Areni.

Izbornik je u odnosu na svjetsku smotru malo izmijenio popis, nije pozvao nekolicinu igrača koji su bili dio španjolske brončane priče poput Marića, Ivića, Mandalinića ili Stepančića iz Zagreba, oporavljenika od ozljeda Štrleka i Čupić iz Kielcea, dok je reprezentativno okupljanje još jednom prošlo i bez Ivana Balića, koji je upravo u ponedjeljak proslavio svoj 34. rođendan.

Slavko Goluža prvi trening odradio je i bez trojice pozvanih, Vori i Duvnjak zapeli su u prometu, dok je Jakov Gojun imao zakazani liječnički pregled u Splitu nakon operacijskog zahvata kojeg je imao po završetku Svjetskog prvenstva, no, navijači hrvatske reprezentacije u Kutiji šibica ipak su imali prilike pogledati sve svoje ostale ljubimce na djelu te se po završetku treninga podružiti s njima, uzeti autogram ili su imali priliku za zajedničku fotografiju, što će im biti uspomena za čitav život, pogotovo najmlađima, potencijalnim novim hrvatskim rukometašima.

Nakon druženja s gledateljima, hrvatski izbornik prihvatio se ozbiljnijih tema te je ponudio analizu skorašnjeg suparnika: "Znamo dobro kakav je to protivnik, često su to bili utakmice neizvjesne do samoga kraja. Očekuje nas stvarno paklena atmosfera u Veszpremu, sedam tisuća navijača, bit će jako teško, međutim u ova dva tri dana moramo se što bolje pripremiti za njih."

"Nema tu puno nekih nepoznanica između nas i protivnika. Svake godine igramo, nekako se to pogodilo i na Olimpijskim igrama i na Svjetskom i Europskom smo igrali s njima, a sad i u kvalifikacijama. Mogu reći da su u nekoj maloj prednosti što je to dosta igrača iz Veszprema i Szegeda pa su, kako se kažem, svaki dan skupa, za razliku od nas, koji se niti danas nismo skupili u punom sastavu. Trojica su nam nedostajala iz objektivnih razloga," poručio je izbornik.

Međutim, nema prostora za bilo kakve kalkulacije ili opuštanje prije ulaska u ove kvalifikacijske utakmice: "No, sve ćemo to staviti sa strane, želimo se maksimalno koncentrirati i pripremiti za Mađare najbolje što možemo, kroz ova još dva treninga."

"Sigurno da će biti teško, ali bit će i njima"

"Nismo bili kompletni pa nismo mogli odraditi pravi trening, ali dosta je pozitivno što se skupilo ljudi danas, dosta je djece došlo. Moramo se sada usredotočiti na neke još detalje i odigrati utakmicu u četvrtak najbolje što možemo," riječi su Goluže, koji je bio vidljivo sretan nakon druženja s najmlađim navijačima hrvatske reprezentacije.

Keta je osjetio atmosferu u Veszpremu dok je još kao igrač bio tamo te je bez obzira ne neke objektivne probleme najavio pohod na pobjedu i na gostovanju u Mađarskoj: "Pokušat ćemo stvarno dati sve od sebe već da i tu prvu utakmicu riješimo u našu korist."

"Sigurno je da će biti teško, ali bit će i njima," posebno je naglasio.

"Za takvu ekipu što je Mađarska dobra atmosfera na tribinama bit će veliki vjetar u leđa, ali i teret isto tako. No, bez obzira na sve ja očekujem jako čvrstu utakmicu. Vratio im se u ekipu onaj dvometraš Ilyés, možemo očekivati njega i Nagya u bedemu u obrani ispred Tataija i Miklera i sa strane bi mogli biti Zubai, Csaszar i eventualno onaj drugi Nagy," analizirao je Goluža i za kraj dodao:

"Sigurno je da će ih ta publika ponijeti da igraju na granici grubosti, jer oni tako mogu igrati protiv nas. Moram istaknuti i njihovu polukontru, gdje nam također prijeti opasnost. Trebamo ih svesti na što manje takvih laganih pogodaka, neka igraju na našu postavljenu obranu. Nedostajat će nam puno i Čupić i Štrlek, ali ja vjerujem u njihove zamjene i siguran sam kako se njihov izostanak neće toliko osjetiti."

U prva dva kvalifikacijska dvoboja u skupini 4 Hrvatska je upisala dvije pobjede, domaću protiv Slovaka te na gostovanju u Latviji pa dvoboj s Mađarima dočekuje bodovno poravnata s ovotjednim suparnikom, koji je također u prva dva svoja nastupa upisao dvije pobjede. U Vespremu se igra u četvrtak 4. travnja s početkom u 20.30 sati, dok je drugi okršaj na rasporedu u subotu 6. travnja u zagrebačkoj Areni s početkom od 18.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.04.2013. u 03:47
    meni je teško dok si ti izbornik, guzoližo.
    cameosis