Tenis

Poljakinja zaustavila Donnu Vekić u drugom kolu turnira u Monterreyu

Branimir Korać • četvrtak, 04.04.2013.
Poljakinja zaustavila Donnu Vekić u drugom kolu turnira u Monterreyu
Foto: FaH

Donna Vekić završila je s nastupom na WTA turniru u Monterreyu u drugom kolu. Bolja je bila mlađa sestra Radwanska, Urszula, koja je slavila nakon nešto manje od 75 minuta igre sa 6:4, 6:1...

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić odradila je još jednu lekciju na WTA Touru, na nesreću bolnu, porazom od Urszule Radwanske 6:4, 6:1.

Poljakinja je dosta loše ušla u sezonu, ali je u posljednje vrijeme prilično podignula formu, igrala je i četvrto kolo Indian Wellsa i u Monterreyu je bila prejaka za Vekić.

Vrlo rano je Radwanska stigla do prednosti i povela s 3:1 da bi Vekić dobila priliku za povratak kod 3:2 kada je imala 15:40. Ipak, Poljakinja to spašava, ali ne i situaciju kod 4:3 kada naša tenisačica dolazi do 0:40 i nakratko se vraća u meč.

Nije uspjela zadržati tu razinu igre u nastavku seta, ponovno je izgubila servis već u sljedećem gemu da bi se opet morala žestoko boriti za povratak u set. Na servisu Radwanske za prvi set izvukla je 40:0, ali nije došla do break lopte i Radwanska realizira svoju četvrtu set loptu za 6:4.

U drugom setu je dodatno pala preciznost prvog servisa kod Vekić, sve lakše je ulazila u probleme, imala je tek 40 posto ubačaja prvog servisa dok je s druge strane Radwanska to znala koristiti. Odmah je pobjegla na 4:0, a na svom servisu nije Donni dala praktički nikakvu šansu.

U konačnici je Poljakinja slavila sa 6:4, 6:1 realiziravši pet od osam break lopti, Donna je imala tri i jednu realizirala i to sve u prvom setu. U drugom setu sve je bilo na strani Radwanske koja je teško gubila poene na svom servisu, a na reternu je bila sve opasnija i na kraju je prošla u četvrtfinale. Poljakinja je jednostavno odigrala odličan meč i u konačnici je slavila.

WTA Monterrey, drugo kolo:
Urszula Radwanska (Poljska, 7) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 08:06
    Ima njen ujo stranicu na kojoj nudi fotke za medije: http://www.donnavekicphoto.com/
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 06:00
    evo čovjek vam rekao gdje su slike od donne... međutim, mislim kako to nije najbitnije, već njeni rezultati. ljudi moji, iskreno mislim da će ova cura biti velikia igračica, ima tek 16. godina i nemojte joj raditi neki pritisak prve igračice svijeta. ona najviše želi biti no 1 i ne treba da joj mi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 14:55
    Imate na njenoj fb stranici slike : https://www.facebook.com/donnavekic?fref=ts ,ovo je za Donnu i dalje odličan rezultat, još će više napredovat na WTA ljestvici.
    Obrisan korisnik
  • nido04.04.2013. u 14:27
    Dajte sportnetovci nabavite jos slika od male Done, vec milijun vijesti o njoj vrte se s istom slikom :-D
    nido
  • Obrisan korisnik04.04.2013. u 10:26
    Ova druga sa slike je drugačije prošla, u istim uvjetima.
    Obrisan korisnik