Automoto

WTCC: Prvenstvo se nastavlja na zahtjevnoj stazi u Maroku

Maj Gašparac • petak, 05.04.2013.
WTCC: Prvenstvo se nastavlja na zahtjevnoj stazi u Maroku

Ovog vikenda u marokanskom Marrakechu održt će se treća i četvrta utrka nove sezone Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Nastavak pobjedničkog niza tražit će dvostruki slavljenik u Monzi, Francuz Yvan Muller, a imat će veliku konkurenciju u Robu Huffu, koji je pun motiva iskupiti se za razočaranje u prvoj ovosezonskoj etapi...

Najuspješniji u prvoj ovosezonskoj etapi bio je Francuz Yvan Muller, koji je u talijanskoj Monzi slavio u obje utrke i s 55 osvojenih bodova predvodi ljestvicu ukupnog poretka. Vozač Chevrloleta i bivši dvostruki prvak WTCC-a ovog vikenda će nastojati ponoviti taj uspjeh na zahtjevnoj utrci u Marrakechu, koja će se voziti po uskim i teškim ulicama tog marokanskog grada.

Tek tri pobjednika u konkurenciji

Od vozača koji se trenutno natječu, samo su trojica uspjela u prošlosti odnijeti pobjedu na stazi u Marrakechu. To su Gabriele Tarquini, Yvan Muller i Rob Huff, koji će ovog vikenda nastojati ponoviti taj uspjeh.

Prošle sezone Muller je pobijedio u drugoj utrci na toj stazi, dok je trijumf u prvoj vožnji pripao njegovom tadašnjem momčadskom kolegi Alainu Menuu, koji se ove sezone više ne natječe u WTCC-u.

Aktualni prvak Svjetskog prvenstva turističkih automobila, Britanac Rob Huff, prvu ovosezonsku etapu u Monzi završio je na razočaravajuć način, sudarom s Freddyjem Barthom u kvalifikacijama, zbog kojeg se morao povući.

Promjena u Ladi

Iz momčadi Lade su potvrdili kako će mladi vozač Mikhail Kozlovskij zamijeniti Alekseja Dudukala, koji je sudjelovao u sudaru na kvalifikacijama u Monzi.

"Mikhail je talentiran vozač i siguran sam da će se dobro priviknuti na automobil", izjavio je voditelj te momčadi Viktor Šapovalov.

No, Huff će se htjeti iskupiti za vrlo loš start sezone i vratiti se pobjedama na njemu vrlo dragoj stazi. "Utrka u Marrakechu je moja omiljena. Volim vožnje na gradskim ulicama, odgovaraju mojem stilu", otkrio je prije nekog vremena Britanac koji je u Maroku slavio 2009. godine.

U dobar rezultat na stazi u Maroku vjeruje i Alex MacDowall, britanski vozač u Chevroletu koji je osvojio treću poziciju u prvoj ovosezonskoj utrci. "Monza je bila dobar početak i nadam se nastavku u istom stilu u Maroku, gdje ću u kvalifikacijama pokušati izboriti poziciju u prvom redu", prenosi njegovu izjavu motorsport.com.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u 16.30 sati po hrvatskom vremenu, a utrke dan kasnije u 17.20 i 18.20.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!