Zimski sportovi

Napadač KAC-a postao MVP lige, Buck i Greentree na 17. i 27. mjestu

Borna Rupnik • petak, 05.04.2013.
Napadač KAC-a postao MVP lige, Buck i Greentree na 17. i 27. mjestu
Foto: Davor Sajko

Jamie Lundmark, hokejaš KAC-a, proglašen je za najkorisnijeg igrača u sezoni 2012./2013., a titula u EBYSL-u otišla je put Mađarske...

KAC i Vienna Capitalsi ušli su u finale EBEL-a, a Jamie Lundmark iz klagenfurtskog sastava okitio se priznanjem za najkorisnijeg igrača lige u sezoni koja se bliži svome kraju.

Alba Volan osvojila EBYSL

Naslov pobjednika Erste Bank Young Stars League pripao je mladim nadama Albe Volan, koje su u trećoj utakmici finala pobijedile češke vršnjake iz Znojma rezultatom 2:1, nakon 19 minuta produžetka, za konačnih 2-1 u seriji.

Lundmark je prije četvrte utakmice finalne serije skupio 63 nastupa, uz 33 pogotka i 32 asistencije te +/- učinak +21. Lundmark je prvi strijelac KAC-a, a čak je 14 svojih pogodaka postigao s igračem više na ledu, što ga čini najubojitijem igračem EBEL-a u tom segmentu.

Prošle je sezone trofej Rona Kennedyja uzeo John Hughes iz Olimpije, a ranije su ga osvajali još Benoit Gratton, Alex Westlund i Thomas Koch.

U ovogodišnjem su se izboru našla i dvojica igrača Medveščaka. Brandon Buck s tri je boda završio na podjeli 17. mjesta, a Kyle Greentree s jednim je bodom na podjeli 27. mjesta.

EBEL, MVP, poredak:
1. Jamie Lundmark 56
2. Derek Ryan 29
3. Matt Zaba 28
4. Rene Swette 16
5. Luciano Aquino 12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!