Zimski sportovi

Kristan: "Nisam zatvorio vrata, a nije ni Medveščak. Postoji mogućnost povratka u Zagreb"

Borna Rupnik • subota, 06.04.2013.
Kristan: "Nisam zatvorio vrata, a nije ni Medveščak. Postoji mogućnost povratka u Zagreb"
Foto: Davor Sajko

Slovenski vratar Robert Kristan još nije zatvorio vrata Medveščaka, ali nije ni Medveščak njemu. Odlazak trenera Martyja Raymonda i mogući ulazak u KHL temelj su za eventualni nastavak suradnje...

Medveščak i Robert Kristan nisu se, barem zasad, u potpunosti razišli, premda slovenski reprezentativni čuvar mreže nije siguran hoće li ostati u Zagrebu. Posebno mu je teško pao posljednji incident, odnosno optužba da je na trening došao u alkoholiziranom stanju.

"Činilo mi se neprofesionalno od Medveščaka da je tu priču dao u javnost jer sam ostao obilježen bez dokaza. Taj dan treninga nije ni bilo, samo vratarskog, ali trener Raymond iskoristio je situaciju u svoju korist, kao da je samo čekao. On nije na jednak način tretirao sve igrače", govori Kristan.

"Zaslužio sam poštovanje nakon četiri godine u Medveščaku i svega što sam mu dao, a oni su me samo ocrnili u medijima. Više se puta dogodilo da smo se mi igrači opustili uz pivo, ali se nije to oglašavalo na sva zvona. Srećom, uprava je progledala i otpustila Raymonda ne samo zbog slabog rezultata nego i zbog takvih igrica, a žalosno je da sam ja morao javno objašnjavati što se zbiva u klubu i otvarati oči upravi", nastavio je Medveščakov vratar u razgovoru za Šport Tv.

"Što se dugova tiče, dat ću diplomatski odgovor. Prvo moram još dobiti plaću za travanj, pa ću vidjeti koliko je duga nastalo".

Kristanu je istekao ugovor s Medveščakom, ali odlaskom Raymonda ostala su otvorena vrata za nastavak suradnje.

"S čelnicima kluba sam se pozdravio, ali ostali smo u dobrim odnosima. Nisam zatvorio vrata za sobom, a nisu ni oni. Da je ostao Raymond, na mene ne bi mogli računati, ali ovako postoji mogućnost povratka u Medveščak. Jednom ću se sigurno vratiti u Zagreb, možda već iduće sezone, a činjenica je da sada tražim poslodavca", rekao je.

Razgovori Medveščaka i KHL-a ušli su u završnu fazu i to je jedan od čimbenika koji bi mogao odlučiti o Kristanovoj klupskoj budućnosti.

"Neću se zaletjeti i reći da bih zbog toga sigurno ostao, ali želim jednom braniti u KHL-u. Ne znam hoće li to biti s Medveščakom, a bilo bi nevjerojatno kada bi Medveščaku uspjelo ući u tu ligu. Izgleda mi kao 'misija nemoguće', no tako je izgledalo i prije ulaska u EBEL, a svi vidimo što je iz toga nastalo. Dopustimo si iznenađenje", najavio je Robert Kristan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2013. u 13:54
    Prava sapunica..Lix bi trebao konačno zašutit i prestat jadat se po novinama..napio se (drugi put), došao na dogovoreni trening vratara pijan, njegov trener (vratara) zvao upravu i rekao da ne može više s njim raditi, uprava sa razlogom to objavila u medijima (svaka čast PR Medvjeda)...svaka mu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 19:21
    ode li falit ce mi, ostane li sekirat ce me....kako god, Lix je u ove 4 godine bio jedan od temelja kluba i to mu se nesmije zaboravit...
    Obrisan korisnik
  • Zvrx06.04.2013. u 16:17
    Lix je došao u Zagreb igrati za Medvjede kada nitko njegovog kalibra ne bi došao. Prije nego je Medveščak bio "ime". I zato mu svi moramo biti zahvalni.Lix legendo!!
    Zvrx
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 16:08
    Lix legendo!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 14:38
    mislim, u rezultatsko smislu. u ljudskom nije ni mogao ništa. kristan je naprosto nekarakterna osoba, a mislim ni da truhno, ni ostali koji su bili tu u igri nisu nimalo bolji.
    Obrisan korisnik