Nogomet

Prosinečki se vratio pobjedničkim navikama, Kayserispor ostaje u igri za Europu

Branimir Korać • subota, 06.04.2013.
Prosinečki se vratio pobjedničkim navikama, Kayserispor ostaje u igri za Europu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

28. kolo turskog prvenstva Kayserisporu kojeg vodi Robert Prosinečki donijelo je domaći dvoboj protiv davljenika Elazigspora. Kayserispor je bio uvjerljiv i iako je igrao sat vremena s igračem manje, slavio je 4:1...

Nakon dva uzastopna poraza s po 3:1 od Galatasaraya i Karabukspora, Robert Prosinečki s Kayserisporom ponovno pobjeđuje. U 28. kolu Kayserisporu je u goste stigao Elazigspor i za momčad hrvatskog stručnjaka nije bilo izbora - u igri im je bila samo pobjeda kako bi ostali u igri za europske pozicije.

S druge strane Elazigspor je na dnu ljestvice sa svega tri boda ispred Orduspora koji je prva momčad na pozicijama za ispadanje i jasno je da su i gosti došli s jednim ciljem.

Na kraju je ipak Kayserispor slavio i to vrlo uvjerljivo s 4:1 bez obzira što je od 32. minute igrao bez isključenog Dursuna.

Do isključenja braniča domaćina, Kayserispor je već vodio 2:0 pogocima Boba u sedmoj minuti te autogolom Bilice u 29. minuti. Do odlaska na odmor Kaloglu je uspio smanjiti na 2:1 i zabrinuti domaćina uoči drugog dijela.

Međutim u drugom poluvremenu je Kayserispor unatoč brojčanom hendikepu odigrao dobro i s dva pogotka Pabla Mouchea stigao je do uvjerljive pobjede.

Ova pobjeda Kayserisporu donosi trenutno sedmo mjesto s 39 bodova, četiri boda manje od četvrtoplasirane Kasimpase koja je na posljednjoj poziciji za Europu. S druge strane Elazigspor čija je vrata svih 90 minuta branio Vanja Iveša, ostaje na 15. mjestu.

Tursko prvenstvo, 28. kolo:
Kayserispor - Elazigspor 4:1.

Tursko prvenstvo, ljestvica:
1. Galatasaray 53
2. Fenerbahče 49
3. Bešiktaš 46
4. Kasimpasa 43
...
7. Kayserispor 39
...
15. Elazigspor 32
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2013. u 22:20
    žuti je napravio posao, kapa dolje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.04.2013. u 04:19
    Od borbe za opstanak do borbe za europu, bravo Zuti !!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 18:07
    ruska liga je jača ali je i kayserispor puno siromašniji i slabiji klub od bilićevog, pa ako bi povukli neku paralelu onda bi se dalo zaključiti da prosa bolji trener. naravno teško je to ovako prosuditi, ali i u zvezdi je prosa bio solidan i čak uzeo trofej.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2013. u 17:51
    Jednom kad se naš nogomet očisti barem malo, trebalo bi dovest Prosinečkog i Soldu neka vode reprezentaciju.
    Obrisan korisnik