Automoto

WTCC: Nykjaer i Oriola do iznenađujućih pobjeda u Maroku

Josip Piršljin • nedjelja, 07.04.2013.
WTCC: Nykjaer i Oriola do iznenađujućih pobjeda u Maroku

Maroko je bio druga postaja sezone World Touring Car Championshipa, a nakon nedjeljnih utrka slavili su Michel Nykjaer i Pepe Oriola, obojica po prvi put u karijeri.

Nakon što se Yvan Muller u Italiji dva puta penjao na najviše postolje, u Maroku su u obje utrke WTCC-a viđena iznenađenja. U prvoj je slavio Michel Nykjaer u momčadi Nika Chevrolet, dok je druga utrka također po prvi puta pripala Pepeu Orioli koji je tako postao najmlađi pobjednik u povijesti ovog natjecanja.

U marokanskom Marrakechu pole position u prvoj utrci imao je Talijan Gabriele Tarquini. Dugo je vodio na stazi, no premijernu pobjedu Hondi uzeo je Danac Nykjaer u Chevroletu nakon što je iskusnog vozača pretekao u šestom krugu i zadržao vodstvo do kraja.

James Nash je uzeo treću poziciju ispred Yvana Mullera koji je završio tek na četvrtom mjestu. Iza njega se plasirao aktualni prvak Robert Huff u SEAT-u, dok je pobjednik druge utrke, Pepe Oriola završio kao osmi. Mullerov momčadski kolega Tom Chilton nije uspio završiti utrku.

20 minuta kasnije vozači su ponovno stali u red, a pole position je imao Fernando Monje. Oriola ga je od samog starta pritisnuo i ubrzo preuzeo vodstvo, no morao ga je žestoko braniti od napada Mullera i Chiltona. Posao mu je olakšao izlazak safety cara nakon sudara Tarquinija i MacDowalla. Španjolac je s 18 godina postao najmlađi pobjednik u WTCC-u.

Maroko, 1. utrka:
1. Michel Nykjaer (DAN/Chevrolet) - 28:51,561 min
2. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) + 0,566 sek
3. James Nash (VB/Chevrolet) + 1,612 sek
4. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 2,224 sek
5. Rob Huff (VB/SEAT) + 2,248 sek
...

Maroko, 2. utrka:
1. Pepe Oriola (ŠPA/SEAT) - 28:08,751 min
2. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) + 0,430 sek
3. Tom Chilton (VB/Chevrolet) + 0,677 sek
4. James Nash (VB/Chevrolet) + 0,948 sek
5. Marc Basseng (NJE/SEAT) + 1,808 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!