Rukomet

Čupić i Horvat dobili reprezentativnu konkurenciju: Nik Tominec odabrao Hrvatsku

Damir Žbulj • utorak, 09.04.2013.
Čupić i Horvat dobili reprezentativnu konkurenciju: Nik Tominec odabrao Hrvatsku

Hrvatska rukometna reprezentacija bogatija je za još jednog kvalitetnog igrača. Nik Tominec, desno krilo Kadetten Schaffhausena, rođen je 1991. godine u Švicarskoj, od majke Hrvatice i oca Slovenca, ispred švicarske i slovenske nacionalne selekcije odabrao je hrvatsku rukometnu reprezentaciju pa se može očekivati kako će uskoro dobiti i poziv izbornika Slavka Goluže za iduća kvalifikacijska okupljanja u lipnju...

Što su nekada bili Irfan Smajlagić pa kasnije i Mirza Džomba te Vedran Zrnić, danas su 27-godišnji Ivan Čupić i 28-godišnji Zlatko Horvat. Hrvatska je odlično pokrivena na poziciji desnog krila, ali izgleda kako vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza razmišlja i o budućnosti.

Jerko Matulić, koji će za desetak dana napuniti 23 godine, igrač je Croatia osiguranje Zagreba i već je obukao reprezentativni dres, no, izgleda kako će se za godine u budućnosti konkurencija na desnom krilu hrvatske nacionalne rukometne selekcije pojačati za još jednog igrača. Nik Tominec nedavno je napunio 22 godine, ima slovensku, švicarsku i hrvatsku putovnicu, ali ovaj je igrač Kadetten Schaffhausena ipak odlučio igrati za domovinu svoje majke - Hrvatsku.

Iako je svom matičnom klubu prošlog mjeseca vjernost produljio na još dvije godine, odbio je poziv švicarskog izbornika Gorana Perkovca i slovenskog Borisa Deniča te će u budućnosti imati pravo nastupa pod izborničkom palicom Slavka Goluže.

Tominec je sigurno poznat hrvatskim ljubiteljima rukometa i navijačima Croatia osiguranje Zagreba jer je Schaffhausen u posljednje dvije sezone igrao u skupini Lige prvaka sa Zagrebašima. Prošle sezone ukupno je u elitnom europskom rukometnom natjecanju zabio 24 pogotka, dok je ovosezonski nastup zaokružio s 19 golova.

"Uživao sam u igri Ivana Balića, tu je prevagnulo"

"Nakon jedne od utakmica Lige prvaka koje smo odigrali u Zagrebu vodstvo hrvatske rukometne reprezentacije pokazalo je zanimanje za mene. u nekoliko navrata telefonski sam nakon toga razgovarao s izbornikom Golužom. Odluka je bilo izuzetno teška, otac mi je Slovenac, majka Hrvatica, a rođen sam i odrastao u Švicarskoj," pokušao je pojasniti novi potencijalni hrvatski rukometni reprezentativac u razgovoru za siol.net

Još jedan detalj presudio je u njegovom izboru: "Oduvijek sam pratio uspjehe hrvatskih sportaša, navijao za Gorana Ivaniševića i Kosteliće, nogometnu reprezentaciju, a posebno sam uživao u nastupima hrvatske rukometne reprezentacije, prije svega Ivana Balića. Sanjao sam kako bih i ja mogao jednog dana nastupati za tu ekipu i može se reći kako je ta želja iz djetinjstva prevagnula."

Tominec je naglasio kako je odluka bila isključivo njegova: "Nitko me nije posebno savjetovao, odluka je bila samo moja, a moram priznati kako mi je obitelj velika podrška," priznao je bivši mladi slovenski reprezentativac za siol.net.

U dresu švicarskog Kadetten Schaffhausena nastupa i još jedan potencijalni hrvatski reprezentativac, 19-godišnji Marko Mamić, koji je pred početak ove sezone otišao u Švicarsku.

Foto: www.kadettensh.ch

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov11.04.2013. u 16:09
    ala tebe dilane, pa pogledaj kako francuzima ide naopako zadnjih godina, uzeli su tek...koliko? 4-5 zlata zaredom s 30 plus-godišnjacima! i sad bi ti da i mi potonemo ko i oni? ja tebe stvarno ne razumin, kako si čudan.
    irilov
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 22:42
    Kak su Čupić i Horvat stari, pa imaju tek 27 i 28 godina, ajmo malo spustiti loptu na zemlju, zbog takvih mišljenja opraštamo se od igrača u najboljim godinama, pa Džomba je najbolji rukomet igrao od 27 do 30 godine. A u rukometu igrači i jesu najbolji u periodu od 27 - 33, pogledajte samo Jichu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov10.04.2013. u 15:19
    razumljivo, čupko i horvat su već stari, zrnu da ne spominjem, treba pomladit reprezentaciju.
    irilov
  • Obrisan korisnik10.04.2013. u 09:17
    ne sviđa mi se to, kao što i u nogometu drugim zemljama uzimamo igrače! ali ako zaista želi nastupati za Hr, te ako je talentiran igrač-ajde....donekle OK.
    Obrisan korisnik
  • Bigguy09.04.2013. u 23:39
    Samo neka pazi da mu je upaljen mobitel kada je okupljanje da ne bi biio nedostupan
    Bigguy