Tenis

Martić bez puno muke do četvrtfinala u Poljskoj

Tea Lokas • srijeda, 10.04.2013.
Martić bez puno muke do četvrtfinala u Poljskoj

Petra Martić ostvarila je svoju drugu pobjedu u sezoni svladavši u poljskim Katowicama 18-godišnju debitanticu u glavnom turniru - Annu Schmiedlovu...

Za sat i 23 minute Splićanka Petra Martić nadigrala je Slovakinju Schmiedlovu i ostvarila najbolji rezultat od prošlosezonskog WTA Linza (listopad, četvrtfinale).

Prvi set započeo je breakom Petre Martić, a potvrda nadmoći hrvatske tenisačice došla je kod 4:2 kada je nakon još jednog oduzetog servisa u prilici da povede s 1-0 u setovima. Ipak, Schmiedlova je iskoristila pritisak da vrati jedan izgubljeni servis te Petri ostavi mogućnost još samo jednog servisa za set.

22-godišnjakinja ovog puta hladne glave hvata prvu priliku nakon dominantnog servis gema (40:0) te pravi korak prema četvrtfinalu novog poljskog WTA turnira.

U drugom setu Martić je utabanim putem stigla do dvostrukog breaka (ponovno oduzela servis protivnici u prvom gemu te još jedan u petom). Schmiedlova nije reprizirala prvi set u kojem je vratila jedan break pa je Martić "prošetala" do pobjede koja će joj vjerojatno donijeti najtežu protivnicu, prvopostavljenu imenjakinju Kvitovu.

Statistika je nakon meča drugog kola potpuno na strani Martić; osvojila je 72% poena nakon prvog servisa te 63% nakon drugog. Spasila je jednu break loptu od dvije, ali iskoristila njih četiri od šest.

WTA Katowice, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Anna Schmiedlova (Slovačka, Q) 6:4, 6:2

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac12.04.2013. u 20:27
    upravo je glatko izgubila od Kvitove,trebaće joj još tekmi da se vrati u neki ritam..
    teniosac
  • Carobnjak12.04.2013. u 19:03
    Bravo Martic
    Carobnjak
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 17:23
    @teniosac, jesi ikad čuo da se poeni brane? Katowice su ove godine umjesto Kopenhagena gdje je Petra prošle godine bila u polufinalu, tako da sa ovim rezultatom još nije ni obranila bodove od prošle godine stoga nema šanse za to što ti govoriš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2013. u 01:40
    jebeš kvitovu, bitno joj je da ustali formu, znači da ne gubi od igračica izvan 50, to je imperativ...
    Obrisan korisnik
  • Carobnjak10.04.2013. u 18:38
    U zenskom tenisu u sljedecih 10 god nemamo briga
    Carobnjak