Nogomet

Benitez: "Basel nije loš ždrijeb, ali samo zato što nisu predaleko"

Marin Vuković • petak, 12.04.2013.
Benitez: "Basel nije loš ždrijeb, ali samo zato što nisu predaleko"
Foto: EPA

Iako je natjecanje u Ligi prvaka završio još u skupini, pogled na kalendar još uvijek aktualnog europskog prvaka ne odaje takav dojam. Chelsea je saznao protivnika u polufinalu Europske lige, a već ovoga vikenda čeka ga put na Wembley i polufinale kupa s engleskim prvakom. Mišljenje o polufinalnim protivnicima u oba natjecanja ponudio je Rafa Benitez.

Chelsea neće imati prilike na Wembleyju braniti europsku titulu osvojenu protekle sezone, ali ima izgledne šanse i ove sezone okititi se europskim naslovom. Londonski je klub danas u Nyonu saznao protivnika u polufinalu Europske lige, a bit će to švicarski Basel koji je iz četvrfinalnog sraza izbacio Chelseajeva susjeda i londonskog rivala Tottenhama.

"Svi protivnici u ždrijebu su teški jer riječ je o odličnim momčadima. Kad smo razmišljali o ždrijebu imali smo na umu zgusnut raspored utakmica koje nas očekuju, pa Basel možda i nije loše rješenje jer nije predaleko", komentirao je Rafa Benitez protivnika u polufinalu.

"Naravno, to ne znači da se ne radi o dobroj momčadi, što su i pokazali protiv Tottenhama. Napadačka su momčad, igraju brzo i znamo da nas na njihovu stadionu čeka odlična atmosfera, bit će zanimljivo."

O Baselu će Benitez ipak razmišljati nešto kasnije jer u nedjelju u 17 sati Chelsea na Wembleyju čeka spektakularno polufinale FA kupa s Manchester Cityjem. U prošloj utakmici londonska je momčad upisala poraz od 2:0, a Benitez vjeruje kako su iz toga ogleda nešto i naučili.

"U dobroj su poziciji na ljestvici i dobro su odigrali protiv Manchester Uniteda, pa znamo da će biti teška utakmica. Znamo što smo činili loše u prošlom susretu i pokušat ćemo ne ponoviti iste greške u nedjelju", najavio je Španjolac, kojeg svakako brine i svježina momčadi jer u četvrtak su igrali utakmicu u Moskvi.

"U tom smislu City je u prednosti, ali pokušavamo rotirati momčad i imamo svježih igrača. Nadam se da će sve biti u redu jer takav nas raspored čeka do kraja sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2013. u 00:02
    e rafa bit će ti teško iduće vrijeme...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 21:14
    kanta ide u london
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 21:09
    Rafa, želim vam svim srcem da izgubite
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2013. u 19:13
    Kad je Basel mogao izbaciti United prije godinu i pol a sad Tottenahm,nadam se da će izbaciti i Chelsea!!
    Obrisan korisnik