Tenis

Ajla Tomljanović nastavila s dobrim nastupima plasiravši se u četvrtfinale Dothana

Branimir Korać • četvrtak, 18.04.2013.
Ajla Tomljanović nastavila s dobrim nastupima plasiravši se u četvrtfinale Dothana
Foto: EPA

Nakon što je u prvom kolu pomela šestu nositeljicu Michelle Larcher de Brito, Ajla Tomljanović je bez izgubljenog seta prošla i kroz drugo kolo. Nemoćna je bila mlada Amerikanka Allie Kiick...

Niti četvrtfinalistica juniorskog Roland Garrosa, Allie Kiick, nije uspjela zaustaviti Ajlu Tomljanović. 17-godišnja Amerikanka je odigrala dobar prvi set i tu stvorila probleme hrvatskoj tenisačici, međutim u nastavku meča je bila bez ikakve šanse.

Tomljanović je u prvom setu bila u zaostatku i Kiick je imala servis za set, međutim nije ga iskoristila i set je na kraju otišao u 13. igru. Tamo Kiick nije imala šanse, Tomljanović je odjurila do 6:0 i lakoćom uzela tie-break.

U drugom setu je to bila jednosmjerna ulica. Tomljanović je nastavila igrati na visokoj razini, Kiick više nije mogla držati korak s njom i hrvatska tenisačica je izborila četvrtfinale.

Protivnicu u četvrtfinalu će tek saznati, a bit će to Švicarka Belinda Bencic koja je eliminirala prvu nositeljicu Coco Vandeweghe ili Amerikanka Shelby Rogers. Koja god da dođe, za Ajlu u ovakvoj formi ne bi trebala biti previsoka prepreka.

ITF Dothan, drugo kolo:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Allie Kiick (SAD, WC) 7:6, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.04.2013. u 18:26
    u polufinalu je,sportnet slabo prati to kad ne pišu ništa o tome..
    teniosac
  • interreg18.04.2013. u 22:13
    Udri Ajla da sto prije budes dvoznamenkasta!
    interreg
  • teniosac18.04.2013. u 20:00
    bravo Ajla..
    teniosac