Tenis

Ajla Tomljanović u nastavku meča nadjačala Amerikanku i ušla u polufinale Dothana

Branimir Korać • subota, 20.04.2013.
Ajla Tomljanović u nastavku meča nadjačala Amerikanku i ušla u polufinale Dothana
Foto: EPA

Niti 20-godišnja Amerikanka Shelby Rogers nije uspjela zaustaviti Ajlu Tomljanović u Dothanu. Na ovom jakom ITF turniru Tomljanović je stigla do polufinala i to novom pobjedom u dva seta...

Amerikanka Shelby Rogers koja karijeru zasad gradi većinom na ITF turnirima, nije uspjela iznenaditi Ajlu Tomljanović. Hrvatska tenisačica je potvrdila status favorita u ovom susretu i slavila je u dva seta.

Rogers i Tomljanović su se već jednom sastale i to prošle godine na ITF-u u New Braunfelsu i tamo je Ajla slavila sa 6:2, 6:7, 6:1. Ovaj put nije ispustila niti set i odnijela je pobjedu 6:2, 7:6(5).

Tomljanović je odlično otvorila meč i uzela je prvi set sa 6:2, međutim u petak organizatori nisu imali sreće s vremenom, kiša je remetila program i meč je prekinut kod vodstva Rogers 3:2 u drugom setu. U nastavku se otišlo do tie-breaka, a tamo je hrvatska igračica bila bolja sa 7:5.

U polufinalu će igrati protiv bolje iz meča Amerikanki Alexe Glatch i Alison Riske. Glatch je četvrta nositeljica i favorit u ovom dvoboju, međutim posljednja dva meča otišla su na stranu Riske.

ITF Dothan, četvrtfinale:
Ajla Tomljanović (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD) 6:2, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2013. u 02:09
    Ušla u finale! Pobjedivši Alison Riske 2:6 6:4 7:6 !!! Danas sam pratio preko ovog linka,ima kamera koja prati središnji teren http://www.wtvy.com/live
    Obrisan korisnik
  • narada10820.04.2013. u 22:52
    E ajmo sad, Ajla, ovaj turnir je tvoj! I can feel it! Šteta šta nema prijenosa.
    narada108