Rukomet

Špelić pogodio za remi Maribora protiv Göppingena u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa EHF

Damir Žbulj • nedjelja, 21.04.2013.
Špelić pogodio za remi Maribora protiv Göppingena u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa EHF

Odličan posao napravili su rukometaši slovenskog Maribora, koji su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa EHF-a na svom terenu protiv favoriziranog njemačkog Bundesligaša Frisch Auf Göppingena, inače aktualnih prvaka ovog natjecanja, odigrali susret bez pobjednika te na uzvrat i dalje putuju s nadom u prolaz na završni turnir koji će se u svibnju održati u Nantesu. Ponovno su u redovima Maribora bili istaknuti i hrvatski igrači, Pešić je prikupio velikih 13 obrana, Nikola Špelić postigao je četiri, a Marko Tarabochia dva pogotka...

Slovenski Maribor nastavio je s odličnim ovosezonskim europskim rezultatima. Pred punim tribinama svoje dvorane Tabor protiv snažnog njemačkog Frisch Auf Göppingena odigrali su 26:26, što ima i dalje donosi nadu kako bi se mogli plasirati među četiri najbolje ekipe ovog natjecanja.

Iako su gosti u prvom dijelu imali i do pet pogodaka prednosti, na odmor se otišlo s njihovih +2, dok su u nastavku utakmice vodila velika borba za konačni remi. Ponovno su bili istaknuti hrvatski pojedinci u slovenskim redovima, vratar Ivan Pešić još je jednom ove sezone odradio dobar posao, Nikola Špelić pomogao je svojim važnim golovima u završnici, dok su svoj doprinos dali i Mate Svalina te Marko Tarabochia, koji se u dva navrata upisao u listu strijelaca.

Maribor je u dvoboj krenuo vodstvom, ali je iskusni i bogatiji njemački predstavnik ubrzo okrenuo rezultat u svoju korist te napravio solidnu prednost. Isticao se Momir Rnić svojim golovima te je uskoro bilo i +5 za Frisch Auf Göppingen. U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je uspio smanjiti zaostatak te se u nastavak utakmice krenulo s 13:15.

U drugom dijelu Maribor pruža još bolju predstavu, dolaze i do izjednačenja, a u utakmici u kojoj se igralo pogodak za pogodak naravno da se stiglo do uzbudljive završnice. Mariborčani upravo preko Nikole Špelića dolaze do minimalne prednosti na ulazu u zadnjih deset minuta, a hrvatski reprezentativac postigao je i posljednji pogodak na susretu, za konačnih 26:26.

Nakon odlične obrane Pešića imao je Maribor zadnji napad i priliku za pobjedu, ali je ipak završilo bez velike senzacije, iako je i ovaj rezultat sigurno veliki uspjeh za ovog slovenskog predstavnika.

Ivan Pešić upisao je na kraju 13 obrana, Špelić se u listu strijelaca upisao četiri puta, Tarabochia je zabio dva gola, dok Svalina nije zatresao suparničku mrežu. Najefikasniji je bio Zarabec sa šest golova.

Kod Frisch Auf Göppingena najviše pogodaka postigao je Momir Rnić, koji je deset puta bio uspješan, slovenski vratar Primož Prošt upisao je deset obrana, dok je najbolji strijelac ovog natjecanja Crnogorac Žarko Marković postigao samo jedan gol. Na toj ljestvici sada Špelić za Markovićem zaostaje za samo tri pogotka, ukupno ih je u Kupu EHF postigao 41.

Uzvrat je narednog vikenda u Njemačkoj, dok nedjeljni raspored donosi danski obračun KIF Kolding Kobenhavna i Team Tvis Holstebroa te njemački duel Magdeburga i Rhein-Neckar Löwena.

Kup EHF, četvrtfinale, prva utakmica:
Maribor Branik - Frisch Auf Göppingen 26:26 (13:15)

KIF Kolding Kobenhavn - Team Tvis Holstebro, nedjelja, 16.50 sati
Magdeburg - Rhein-Neckar Löwen, nedjelja, 17 sati
*Nantes je osigurao završni turnir

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!