Tenis

Vrljić dobro krenula u Istanbulu, Tomljanović poražena na startu u Charlottesvilleu

Branimir Korać • srijeda, 24.04.2013.
Vrljić dobro krenula u Istanbulu, Tomljanović poražena na startu u Charlottesvilleu
Foto: Jurica Rako

Ana Vrljić i Ajla Tomljanović su s različitim uspjehom odradili prva kola u Istanbulu i Charlottesvilleu. Vrljić je u dva seta bila uspješnija od Jasmine Tinjić, međutim Ajla Tomljanović je u SAD-u zapela već na prvoj prepreci, bolja je bila Madison Brengle...

Na ITF turniru u Istanbulu gdje je Donna Vekić postavljena za prvu nositeljicu, nastupa i Ana Vrljić. Vekić je već u utorak odradila svoj dio posla i slavila protiv ruske kvalifikantice, a njenim putem je krenula i Vrljić.

Vrljić je u prvom kolu igrala protiv Jasmine Tinjić koja nastupa za BiH te je slavila u dva seta sa 7:6, 6:3.

Vrljić i Tinjić su stare poznanice, ovo im je bio šesti međusobni dvoboj i četvrta uzastopna pobjeda za Vrljić. Posljednji dvoboj imale su upravo u Istanbulu prošle godine gdje je Vrljić slavila sa 6:2, 6:2.

U drugom kolu Vrljić će imati zahtjevniju zadaću, naime očekuje ju sedma nositeljica i najbolja turska igračica Cagla Buyukakcay, inače 166. igračica svijeta.

Dok je Vrljić na dobar način otvorila turnir u Istanbulu, Ajla Tomljanović je nakon osvajanja Dothana, zapela u prvom kolu jakog turnira u Charlottesvilleu.

Ždrijeb joj je u prvom kolu donio Amerikanku Madison Brengle koja je u jedinom dosadašnjem meču protiv Tomljanović, 2011. godine u Grapevineu, bila uspješnija sa 6:4, 7:5.

Sličan rasplet se dogodio i u Charlottesvilleu, Brengle je ponovno slavila, ovaj put sa 6:3, 7:5 i tako nastavila s uspješnim nastupima protiv naše tenisačice.

ITF Istanbul, prvo kolo:
Ana Vrljić (Hrvatska) - Jasmina Tinjić (BiH) 7:6(3), 6:3

ITF Charlottesville, prvo kolo:
Madison Brengle (SAD) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!