Tenis

Iskusna Schiavone nadjačala Martić u dva tijesna seta, šesti poraz Hrvatice u osmom meču

Vedran Babić • srijeda, 24.04.2013.
Iskusna Schiavone nadjačala Martić u dva tijesna seta, šesti poraz Hrvatice u osmom meču
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić zaustavljena je u prvom kolu 235.000 dolara vrijednog WTA turnira koji se održava u marokanskom Marrakechu na zemljanoj podlozi. Martić je u dva tijesna seta izgubila od talijanske veteranke Francesce Schiavone...

U svom osmom ovogodišnjem meču Petra Martić (100.) doživjela je šesti poraz. Na startu turnira u Marrakechu hrvatska je tenisačica za suparnicu imala Francescu Schiavone, bivšu osvajačicu Roland Garrosa, koja ove sezone također ima negativan omjer pobjeda i poraza (5-9) te se nalazi na tek 48. poziciji WTA ljestvice.

U meču sa samo tri oduzeta servisa 32-godišnja Talijanka slavila je 7:6 (8), 6:4 poslije jednog sata i 51 minute igre i tako opravdala ulogu bolje rangirane tenisačice, ujedno i šeste nositeljice turnira.

U prvom setu Schiavone je povela 3:0 i 4:1 te se činilo da će lako do prednosti. No Martić je uzvratila i s tri uzastopna gema poravnala na 4:4. U tie breaku ponovno je Talijanka bila ta koja se prva odlijepila. Povela je 4:0, no opet je Martić izjednačila na 4:4. Hrvatska je tenisačica potom prva došla do set lopti (6-5 i 7-6), ali nije ih uspjela iskoristiti. Schiavone je svoju prvu (8-7) prokockala, ali ne i drugu kod 9-8.

U drugom setu Schiavone je do jedinog breaka stigla kod 2:2, realiziravši tada svoju jedinu break loptu u toj dionici. Martić je s druge strane propustila realizirati tri prilike.

22-godišnjakinja iz Duća pored Splita tako nije uspjela iskoristiti slab serverski dan Schiavone. Talijanka je ubacila skromnih 45% prvog servisa, dok je Martić imala puno boljih 62%. Obje su poslije prvog servisa osvojile po 66% poena, no zato je u igri na drugom servisu Schiavone bila osjetno kvalitetnija (71% - 46%). Martić je imala više asova (5-2) i više dvostrukih pogrešaka (5-2).

WTA Marrakech, 1. kolo:
Martić (Hrvatska) - Schiavone (Italija, 6) 6:7 (8), 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!