Automoto

WTCC: Muller u Slovačkoj brani vodstvo na vrhu, Huff traži iskupljenje

Maj Gašparac • petak, 26.04.2013.
WTCC: Muller u Slovačkoj brani vodstvo na vrhu, Huff traži iskupljenje

Peta i šesta utrka u novoj sezoni Svjetskog prvenstva turističkih automobila vozit će se u Slovačkoj. Utrke su to koje su prošle godine ponudile mnogo uzbuđenja, a isto se može očekivati i ovog vikenda...

U nedjelju će se na Slovakia Ringu voziti peta i šesta utrka Svjetskog prvenstva turističkih automobila. Vožnje na stazi u Slovačkoj prošle godine su po prvi put uvrštene na raspored WTCC-a, a tada su pobjede pripale Gabrieleu Tarquinju i aktualnom prvaku Robu Huffu.

U prethodne četiri ovosezonske utrke slavili su Michel Nykjaer, Pepe Oriola su te po dva puta Yvan Muller, koji se trenutno nalazi na vrhu ukupnog poretka vozača.

Aktualni prvak Rob Huff nije dobro ušao u sezonu te nakon prve četiri utrke ima samo 19 bodova, što je njih 69 manje od prvoplasiranog Mullera. No, britanski vozač smatra da se u Slovačkoj može vratiti na pobjedniče staze.

"Jedva čekam utrke u Slovačkoj ovog vikenda, mislim da bi se tamo mogle dogoditi dobre stvari", prenosi njegovu izjavu engleski The Sun.

Trijumfu u Slovačkoj se nada i vozač Honde Norbert Michelisz, koji je za fiawtcc.com izjavio: "Dat ću sve od sebe. Pokušat ću osvojiti pole position i stići do pobjede", optimističan je Mađar.

Svoje mišljenje je ponudio i Tiago Monteiro: "Utrke u Slovačkoj će biti potpuno drugačije od prethodne dvije etape. Nakon njih ćemo znati što možemo napraviti u ostatku sezone", rekao je vozač Honde.

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu od 15 sati, prva utrka se vozi u nedjelju u 14.20, a druga sat i 15 minuta kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!