Rukomet

Balić: "Za Hrvatsku sam dao koliko sam mogao, reprezentacija je za mene završena priča"

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.04.2013.
Balić: "Za Hrvatsku sam dao koliko sam mogao, reprezentacija je za mene završena priča"
Foto: EPA

Nepozivanje Ivana Balića u krug kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj šokiralo je sve zaljubljenike u rukomet ne samo u Hrvatskoj već diljem svijeta. S odmakom na to vrijeme, Balić naglašava kako je za njega reprezentacija završena priča i neće se vratiti bez obzira pošalje li mu se pozivnica u budućnosti...

Kada je Slavko Goluža odlučio prekrižiti Ivana Balića i ne staviti ga među kandidate za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, navukao je na sebe bijes priličnog dijela rukometne javnosti.

Dugo se razglabalo o razlozima zbog kojih Balić nije pozvan. same izjave su bile podosta različite, no iako će konkretni razlozi i dalje ostati pod velom tajne, Ivano Balić je donio konačnu odluku - reprezentacija je zatvorena knjiga.

"Jako mi je žao. Ta priča je za mene gotova. Odlučili su se za mlađe i rekli su da i m više ne trebam i to je to. Da ponovno dođe poziv, ne bih se vratio. Oni su se orijentirali na mlađe i nema smisla vraćati se na mene. Duvnjak mora biti nositelj igre i sada se treba pronaći netko tko će mu pomoći", izjavio je Balić u intervjuu za Sportske novosti.

Balić dodaje kako je za reprezentaciju dao sve, ali da žali što je ostao na samo dva zlata.

"Sada sam se pomirio s tim da nisam više dio reprezentacije iako me to dugo smetalo. Dao sam za Hrvatsku sve i mogu se mirno pogledati u ogledalo. Žao mi je što smo osvojili premalo zlatnih medalja, za svaku neosvojenu mi je žao. Takav sam, uvijek ću misliti da smo trebali napraviti ono što su napravili Francuzi, bili smo to u stanju, ali ne bježim od odgovornosti da sam i ja za to kriv. Igrali smo najljepši rukomet, bili smo najtalentiraniji, ali od 2004. nemamo zlato", dodaje Balić.

Balić se odlično uklopio u sustav igre madridskog Atletica iako mu je trebalo dugo vremena da pohvata sve konce.

"U Atleticu igramo posve drugačiji sustav. Kod nas igrač moje pozicije započinje napad i kretanjima i blokovima otvara priliku druga da završe akciju. Zato i ne šutiram previše, ali sustav je dobar i svi smo zadovoljni. Dosta razgovaram s Talantom, u početku je bilo teško i trebao sam za definitivno uklapanje tri mjeseca jer sam se kasno priključio."

Hoće li nakon karijere u trenerske vode, Balić još ne zna, ali nije blizu takvoj odluci. Što se tiče izbornika Goluže: "On je taj koji odgovara za rezultat. Njegova odluka je bila da ne idem u Španjolsku i to je to. Da sam putovao, možda bi uzeli zlato, a možda bi i ispali u skupini. Tko zna što bi se dogodilo. Uostalom, vratio se s broncom i to je najvažnije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 18:20
    protjerana ZLATNA HRVATSKA generacija ne bi lako izgubila od ove današnje ekipe...
    Obrisan korisnik
  • cameosis30.04.2013. u 12:37
    koji div nad divovima.ali nemoj reći zbogom, nestat će guzoliža i pacov glodar gobac kad-tad!
    cameosis
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 09:45
    Šteta za hrvatski rukomet ! Odličan igrač , genijalac od koga mlade generacije imaju puno toga za naučiti! Fala mu za sve i nadan se da će u trenerske vode, ako ne seniori, onda mladi jer oni koji budu učili od njega će imati privilegiju!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2013. u 23:14
    Budimo realni takvog igrača ko Ivana, pa vjerojatno takvu generaciju više nećemo imati. Što se tiće Ivana bio je najbolji igrač na svijetu sa već samo 23 godine, dok neki naši današnji kvazi reprezentativci sa tim godinama su još daleko od vrhunskog rukometa, kojeg je već tada Ivano igrao. Kad se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crovitlaci29.04.2013. u 18:04
    Vjerojatno se samo u Hrvatskoj može dogoditi da najbolji igrač svih vremena ne može igrati u nacionalnoj reprezentaciji. Ovo je stvarno sramota, Ivano hvala ti za sve, bilo je užitak gledati rukomet dok si ga ti igrao, uvjeren sam da Hrvatska nikad neće imat takvog igrača.
    crovitlaci