Zimski sportovi

Slava Anisin: "Hokej je u Hrvatskoj popularan već godinama i ima tradiciju"

Ivan Dominik • srijeda, 01.05.2013.
Slava Anisin: "Hokej je u Hrvatskoj popularan već godinama i ima tradiciju"

Vjačeslav Anisin, jedan od najboljih hokejaša koji je ikad zaigrao u dresu hrvatskog prvaka u hokeju na ledu, Medveščaka, za KHL je predstavio 28. člana lige i ujedno svoj bivši klub. Anisin je također pun hvale za navijače i atmosferu na utakmicama Medvjeda, ali ističe i kako je hokej popularan u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj te kako ima dugogodišnju tradiciju...

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač svih vremena koji je ikada igrao u Medveščaku, Rus Vjačeslav Anisin, dao je intervju za službenu stranicu KHL-a u kojem je najavio Medvjede u drugoj najjačoj hokejskoj ligi svijeta, kao i opisao svoje dojmove i viđenje trenutno najpopularnijeg zagrebačkog sportskog kluba.

"Uglavnom, hokej je u Hrvatskoj popularan već godinama i ima tradiciju."

Vjačeslav Anisin, legenda svjetskog hokeja.

Slava Anisin igrao je za Medveščak Gortan krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, inače je bio i reprezentativac SSSR-a koji je osvojio tri Svjetska prvenstva, dok je u Rusiji bio prvak SSSR-a osam puta s različitim ekipama. Karijeru je završio u Europi, a igrao je i u Medveščaku, za koji je kazao:

Razina tadašnjeg hokeja nije bila jako visoka, međutim, ekipa koju smo mi tada u Medveščaku imali, bila je prilično jaka", započeo je legendarni Slava. "Igrali smo u sportskom kompleksu Domu sportova, dok je u to vrijeme najpopularniji bio nogometni klub, zagrebački Dinamo. Naša momčad sastavljena je i okupljena uz najveću pomoć tvrtke Gortan, koja je bila jako poznata i u tadašnjem Sovjetskom savezu, kao i primjerice pjevač Ivica Šerfezi...", govorio je o starim vremenima Anisin.

"Imali smo jako dobrog trenera, Anatolija Kostrjukova, također Rusa koji je bio veliki znalac. Sve je funkcioniralo slično kao i u tadašnjem hokeju SSSR-a. I nitko se nije žalio - svi smo bili profesionalci", nastavio je Anisin, koji je famozne 1989. godine odveo Medvjede do naslova prvaka Jugoslavije sa svojih 55 bodova, od čega čak 33 gola, u 31 utakmici.

"Igrao sam u navali s Viktorom Krutovim i Slovencem Igorom Beribakom. Nikad nismo izgubili kada smo nas trojica igrala zajedno. A dvorana, dvorana je bila puna puncata na svakoj utakmici. Tijekom doigravanja to je bilo nešto nezamislivo i neviđeno što se tiče navijanja i atmosfere. A kada smo po prvi puta u gotovo 30 godina postojanja kluba osvojili taj naslov Jugoslavije, opisati emocije navijača u tim trenucima bilo je nemoguće...", emotivno je govorio o danima u Medveščaku nezaboravni Rus.

"U Hrvatskoj nije popularan samo nogomet kako se obično misli, nego je popularno mnoštvo sportova - uključujući hokej"

Osvrnuvši se na povijest, svoje lijepe dane među Medvjedima i hokejske 80-e, Anisin se okrenuo sadašnjosti i budućnosti. Predstavio je Zagreb i Hrvatsku Rusima i KHL-u, prokomentirao domaći hokej i reprezentaciju te dao još neke osobne impresije.

"Hrvatska još nikad nije imala nekog izvanserijskog i fantastičnog hokejaša. Možda se u budućnosti situacija promijeni. Sada su u mogućnosti zakoračiti na stepenicu više. A u međuvremenu, morat će igrati sa snagama iz Sjeverne Amerike", rekao je slavni hokejaš o hrvatskom hokeju i reprezentaciji te za kraj dodao:

"Bio sam na prijateljskoj utakmici Medveščaka protiv Dynama iz Moskve ne tako davne 2011. godine i vidio sam tada da su jako napredovali te iako nema mnogo Hrvata u ekipi, Medveščak je vrlo jak. U KHL dolaze gotovo potpuno promijenjeni u odnosu na prošle sezone tako da će biti vrlo teško prognozirati kakvi će biti i hoće li uspjeti dovesti igrače iz NHL-a. To možemo samo nagađati. No, ono o čemu ne treba brinuti jesu navijači, pune arene i atmosfera. U Hrvatskoj nije popularan samo nogomet kako se obično misli, nego je popularno mnoštvo sportova - uključujući hokej.", zaključio je Anisin.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 10:10
    Idukar17, bilo je super doba..ali tek sada dolazi zlatno doba i KHL se ne može sa ničime mjeriti..to je daleko najjača europska liga i ima ogromnog potencijala postati i službeno Liga Prvaka u hokeju za Euroaziju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 13:12
    Bez dileme, najbolji "Medvescakovac" svih vremena. Sa 37 na ledima, a jedan mu npr.- Jeffrey- niti do koljena.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 19:13
    bilo je to zlatno doba Medvjeda-kraj osamdesetih solidna liga sjajan Medveščak i na Europskoj razini zapažen rezultat
    Obrisan korisnik
  • :))01.05.2013. u 18:56
    @ planid, mala ispravka, imao je 37 godina ali da je covjek bio legenda, bio je. Buduci da sam malo stariji imao sam priliku gledati dosta utakmica u to vrijeme i stvarno su razvaljivali te godine a utakmice protiv Jesenica, Olimpije i Partizana su bile fantasticne. Sretno u KHL!!!
    :))
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 17:24
    ovaj je stvarno bio legenda, imao je vec preko 40 godina kad je došao u Medveščak, ali su s njim i još dvojicom Rusa, Medvjedi pomeli sve redom u prvenstvu
    Obrisan korisnik