Zimski sportovi

Andy Sertić potpisao dvogodišnji ugovor s Graz 99ersima

Josip Piršljin • četvrtak, 02.05.2013.
Andy Sertić potpisao dvogodišnji ugovor s Graz 99ersima
Foto: Davor Sajko

Hokejaš Medveščaka Andy Sertić ipak neće zajedno sa zagrebačkom momčadi igrati u KHL-u sljedeće sezone. Ostaje u EBEL-u pošto je potpisao dvogodišnji ugovor s Graz 99ersima.

Medveščak je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio vijest da je Andy Sertić od četvrtka igrač austrijske ekipe Graz 99ers. Jedan je od rijetkih koji je u Medveščaku proveo posljednje četiri godine i odigrao svih 243 utakmica za Medvjede u EBEL-u.

"Andy Sertić, koji je za Medvjede odigrao svih 243 utakmica koje su Medvjedi i igrali u Erste Bank hokejskoj ligi, od iduće sezone nositi će dres Graz 99ersa! Hvala mu na svemu i sretno u novom klubu!", objavili su iz Medveščaka.

Sertić je za Graz potpisao ugovor na dvije godine, a tamo će mu suigrač biti Ryan Kinasewich kojeg su 99ersi doveli u svoje redove prošlog tjedna. Prije nego što je igrao u Red Bull Salzburgu i Milano Rossoblu, Kinasewich je sa Sertićem nastupao u Medveščaku.

Novi član Graza Sertić u 243 utakmice za Medveščak zabio je 47 pogodaka i upisao 107 asistencija. Osim toga, ostat će zapamćen kao strijelac prvog gola Medvjeda u austrijskoj ligi, a zabio je i u stotoj pobjedi zagrebačke ekipe u EBEL-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 14:55
    Sretno, Andy i hvala ti na svim lijepim trenucima!
    Obrisan korisnik
  • sraka03.05.2013. u 14:18
    Sretno Andy. Nije mi ni Graz najbolja opcija za ić negdje, ali ajde... To kaj Andy više nije s nama ja ponajprije pripisujem tome da mu se neda trenirati i dobivati minute na kapaljku, a ovdje je bio prvi ili drugi bek. Dečko je prešel tam di bu igral stalno makar i za manju lovu. I to je po meni... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 09:02
    Legenda kluba, super je kaj je rekel da bu se uvijek rado odazival u repku, realno nije kapacitet za KHL, realno je očekivati sasvim novu ekipu za KHL!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2013. u 07:39
    Perković definitivno nije kapacitet za KHL, Martinović bi možda mogao biti u 4. liniji. Zajedno s Waughom i, eventualno, Naglichem. Ostanak Lixa mislim da prventstveno ovisi o tome hoće li Medveščak uspjeti naći jednog ili dva nova dobra golmana. On je i prije rekao da bi ostao ako bi se igrao KHL... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Yurraz02.05.2013. u 21:22
    Trenutno ugovor s klubom imaju samo Martinović i Perković, ostali su na ledu. Iako ja nisam siguran niti da će baš ova dvojica ostat, ak niš drugo morat će mijenjat ugovore jer sigurno ne primaju dovoljno (KHL ima određenu minimalnu plaću, ne znam točno kolko al sigurno oko 100 000 Eura, a ovi to... [više na forumu]
    Yurraz