Automoto

WTCC: Hondini vozači na Hungaroringu žele ponoviti uspjeh iz Slovačke

Maj Gašparac • petak, 03.05.2013.
WTCC: Hondini vozači na Hungaroringu žele ponoviti uspjeh iz Slovačke

Samo tjedan dana nakon utrka u Slovačkoj Svjetsko prvenstvo turističkih auomobila se nastavlja etapom u Mađarskoj. Vozači će na stazi Hungaroring, na kojoj će se održati sedma i osma ovosezonska utrka, tražiti nove bodove u borbi za titulu u WTCC-u…

Mađarska staza Hungaroring će ovog vikenda treću uzastopnu godinu ugostiti Svjetsko prvenstvo turističkih automobila. Prilikom protekle dvije sezone, utrke u Mađarskoj pokazale su se velikim uspjehom, ponajviše zahvaljujući domaćem vozaču Norbertu Micheliszu, koji je zaslužan za porast popularnosti WTCC-a u svojoj domovini.

Dvadesetosmogodišnji Mađar prije dvije godine osvojio je drugo mjesto u prvoj utrci, godinu dana kasnije odnio je uvjerljivu pobjedu u drugoj vožnji, a i ovog vikenda će biti jedan od većih favorita na Hungaroringu.

U posljednjoj etapi, prije tjedan dana u Slovačkoj, prošlosezonski prvak Rob Huff ponovno nije stigao do željene pobjede i morao se zadovoljiti tek četvrtom pozicijom u drugoj utrci. S druge strane, svojim nastupom u Slovačkoj vrlo zadovoljni mogu biti vozači Honde Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro i Michelisz, koji su osvojili prva tri mjesta u prvoj utrci.

Monteiro je u najavi vožnja na Hungaroringu istaknuo kako se u njegovoj ekipi nadaju ponavljanju takvog rezultata: "Naravno da je uspjeh u Slovačkoj povećao naše samopouzdanje. Hungaroring je staza koja odgovara karakteristikama naših automobila i mislim da možemo izvući pun potencijal Honde Civic", rekao je.

Dobar rezultat na stazi u Mađarskoj priželjkuje i trenutno prvoplasirani vozač prvenstva Yvan Muller, koji je u posljednje dvije godine na Hungaroringu odnio dvije pobjede,

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u 14:30, prva utrka se vozi od 12:35, a druga od 14:50.

Foto: Wikipedia, Thesupermat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!