Automoto

WTCC: Chevrolet najbrži na Hungaroringu, Mulleru 16. pole position karijere

Josip Piršljin • subota, 04.05.2013.
WTCC: Chevrolet najbrži na Hungaroringu, Mulleru 16. pole position karijere

Na kvalifikacijama voženim u mađarskom Hungaroringu pole position za nedjeljnu prvu utrku World Touring Car Championshipa osvojio je Yvan Muller. Francuz je "pomeo" konkurenciju i imat će priliku povećati svoju prednost u ukupnom poretku.

Nakon Slovačke, na red za WTCC vikend došla je Mađarska. Svjetsko prvenstvo turističkih automobila ugošćeno je na poznatoj stazi Hungaroring pored Budimpešte gdje se održavaju i utrke Formule 1. U subotu su na rasporedu bila dva kruga kvalifikacija, a najbolju startnu poziciju uoči nedjeljnih utrka osvojio je Yvan Muller.

Francuski je vozač pružio odličnu predstavu u svom Chevroletu i "pomeo" konkurenciju na stazi. Njegov najbrži krug trajao je minutu, 53 sekunde i 426 tisućinki, što je ujedno i rekord ove staze. Ponovno je na domaćem terenu bio raspoložen Norbert Michelisz, Mađar je pred svojom publikom osvojio drugo mjesto u kvalifikacijama, te će krenuti uz bok Mullera.

Michelisz je predvodio Honde na Hungaroringu, iza njega su se plasirali Gabriele Tarquini i momčadski kolega Tiago Monteiro. Pobjednik iz Slovačke, Tom Coronel, završio je na petom mjestu, a pobjednik iz Maroka Pepe Oriola na 13., nije ušao u drugi kvalifikacijski krug.

Aktualni prvak Robert Huff nastavio je s blijedim izdanjima na početku ove sezone, zauzeo je tek osmo mjesto i teško će do zapaženog rezultata u nedjelju. U drugoj utrci s prvog će startnog mjesta krenuti Alex MacDowall zahvaljujući tome što je kvalifikacije završio na desetoj poziciji.

Hungaroring, kvalifikacije:
1. Yvan Muller (FRA/Chevrolet) - 1:53,426 min
2. Norbert Michelisz (MAĐ/Honda) + 0,380 sek
3. Gabriele Tarquini (ITA/Honda) + 0,527 sek
4. Tiago Monteiro (POR/Honda) + 0,622 sek
5. Tom Coronel (NIZ/BMW) + 0,651 sek
6. Tom Chilton (VB/Chevrolet) + 0,755 sek
7. James Nash (VB/Chevrolet) + 0,844 sek
8. Robert Huff (VB/SEAT) + 0,954 sek
9. Mehdi Benani (MAR/BMW) + 1,029 sek
10. Alex MacDowall (VB/Chevrolet) + 1,107 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!