Automoto

Huff: "Gotovo sam sretan kao kada sam osvojio naslov", Muller: "Ključno je bilo stvoriti prednost"

Maj Gašparac • ponedjeljak, 06.05.2013.
Huff: "Gotovo sam sretan kao kada sam osvojio naslov", Muller: "Ključno je bilo stvoriti prednost"

Pobjede u sedmoj i osmoj utrci Svjetskog prvenstva turističkih automobila pripale su Yvanu Mulleru, trenutno prvoplasiranom u ukupnom poretku, i prošlogodišnjem osvajaču Robu Huff. Nakon vožnji na Hungaroringu obojica su iznijela svoje dojmove...

Pobjeda u Mađarskoj Yvan Mulleru je bila treća ove sezone, a nakon vožnje istaknuo je kako je jako zadovoljan nastupom na Hungaroringu. "Moj automobil je bio vrlo dobar. Najbitnije je bilo stvoriti prednost, što sam uspio u prvom zavoju", prenosi njegovu izjavu fiawtcc.com.

Drugu poziciju u prvoj utrci osvojio je mađarski vozač Norbert Michelisz, koji je imao veliku podršku domaće publike. Muller je posebno istaknuo njegov nastup: "Znao sam da će Norbert biti brz.

"Pokušao sam se odvojiti, a približio mi se kasnije u utrci kada sam čuvao gume. Poda sam u posljednje dva kruga ponovno 'stisnuo' kako bih bio siguran", otkrio je Muller.

Pobjednik u drugoj, četvrtoplasirani u prvoj utrci i aktualni prvak, Britanac Rob Huff, nije skrivao zadovoljstvo: "Gotovo sam sretan kao kada sam osvojio prvenstvo prošle godine", rekao je.

"Moram zahvaliti cijeloj momčadi jer je napravila sjajan posao. Nemaju iskustva u WTCC-u, a niti nemamo najbrži automobil. Znao sam da ćemo nekad konkurirati za postolje, možda za pobjedu, no prvo i četvrto mjesto ovdje je fantastičan rezultat", poručio je Huff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!